Τελευταία νέα
HomeΤουριστική ΠολιτικήΝομοθεσίαΠολυζωνικό σύστημα για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές στην Αττική
Οικονομία και τουρισμός

Πολυζωνικό σύστημα για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές στην Αττική

Μετά από ευρύ διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους, θα οριοθετηθούν κάποιες περιοχές με αυξημένη τουριστική ή εμπορική κίνηση, στις οποίες θα λειτουργούν τα καταστήματα για περισσότερες από επτά Κυριακές.

Πολυζωνικό σύστημα για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα εφαρμόσει η Περιφέρεια Αττικής, ενώ αντίστοιχη επιλογή αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες περιφέρειες της χώρας. Αυτό προέκυψε από τη σύσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστή Χατζηδάκη με το ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, για θέματα εμπορίου, βιομηχανίας και καταναλωτή.

Ο πρόεδρος της ΕΔΣΝΑ και περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός δήλωσε: “Συμφωνήσαμε και οι 13 περιφερειάρχες να έχουμε ενεργότερο ρόλο στην αγορά, δηλαδή στην πραγματική οικονομία. Το νέο ΕΣΠΑ, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, οι αδειοδοτήσεις επιχειρήσεων μικρών και μεγάλων, η πάταξη του παραεμπορίου, έλεγχος λαϊκών αγορών, ωράριο τις Κυριακές, όλα αυτά ήταν μια σειρά από τα θέματα που μας απασχόλησαν επί τρεις ώρες. Και συμφωνήσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αρχίσει να κινείται η αγορά και να έρθουν νέες θέσεις εργασίας. Η ανεργία είναι ο κοινός μας εχθρός και μαζί θα τον πολεμήσουμε. Οι 13 περιφερειάρχες είμαστε εδώ έτοιμοι να δώσουμε προοπτική στους πολίτες, αρκεί η Κυβέρνηση να μας λύσει τα χέρια. Το ζητάμε διαρκώς, γιατί εμείς φέρνουμε αποτελέσματα.

Μετά από ευρύ διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους όπως είπαν οι περιφερειάρχες θα οριοθετηθούν κάποιες περιοχές με αυξημένη τουριστική ή εμπορική κίνηση, στις οποίες θα λειτουργούν τα καταστήματα για περισσότερες από επτά Κυριακές”.

Στο μεταξύ, αγώνα δρόμου για να καλυφθούν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί από την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας αλλά και από την υπολειτουργία του μηχανισμού πάταξης του παρεμπορίου επιχειρεί το Υπουργείο Ανάπτυξης και ζητάει τη συνδρομή της ΕΛΑΣ και των Περιφερειών.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη παραγόντων του Υπουργείου Ανάπτυξης με την ΕΛΑΣ για να υπάρξει συνδρομή στο θέμα της πάταξης του παρεμπορίου. Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς στη συνάντηση του υπουργού με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας, όπου σημειώθηκε ότι η αξιοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού που υπάρχει στις περιφέρειες -αν και είναι ολιγάριθμο- είναι απαραίτητο για την πάταξη του παρεμπορίου.

12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024
09/07/2024
08/07/2024
05/07/2024