Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική Πολιτική«Πράσινο φως» για τις πρώτες πτήσεις υδροπλάνων – Τι συμβαίνει με τον ΒΟΑΚ
Μεταφορές

«Πράσινο φως» για τις πρώτες πτήσεις υδροπλάνων – Τι συμβαίνει με τον ΒΟΑΚ

  • Συνέδριο "Σύγχρονες Μεταφορές - Πρόκληση για το μέλλον", Πέμπτη 6 Απριλίου 2023.
  • Συνέδριο "Σύγχρονες Μεταφορές - Πρόκληση για το μέλλον", Πέμπτη 6 Απριλίου 2023.

Οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη από το βήμα του συνεδρίου «Μεταφορές – Υποδομές».

«Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ίσως και πριν από τις εκλογές, πρόκειται να ξεκινήσουν τα πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια υδροπλάνων στη χώρα μας», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα του συνεδρίου «Μεταφορές – Υποδομές» που πραγματοποιείται στις 6 Απριλίου, στο Wyndham Grand Athens υπό την αιγίδα των υπουργείων Μεταφορών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και διαθέτει τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

«Η επαναλειτουργία των υδροπλάνων είναι μια από τις λίγες εκκρεμότητες που έχουν μείνει στο υπουργείο», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης προσθέτοντας πως «ίσως και να προλάβουμε τις εκλογές, το αργότερο λίγο μετά τις εκλογές θα ξεκινήσουν τα πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια των υδροπλάνων. Είμαστε κοντά».

Ο υπουργός Ανάπτυξης στάθηκε στη σημασία των σύγχρονων μεταφορών τονίζοντας πως η συγκυρία μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, έχει τοποθετήσει την έννοια των μεταφορών στο επίκεντρο του δημοσίου ενδιαφέροντος. «Δεν πρέπει αυτά τα αισθήματα οργής και θλίψης που όλοι αισθανθήκαμε να μας βγάλουν από το βασικό στόχο για σύγχρονες μεταφορές στη χώρα με ασφάλεια. Να δούμε τις μεταφορές με μια πλευρά αναπτυξιακή που θα συμβάλει στην πρόοδο και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε και συμπλήρωσε πως «η κυβέρνηση αξιοποιεί τη σύγχρονη τεχνολογία στην προσπάθεια να γυρίσει σελίδα η χώρα τονίζοντας ότι αν η προσπάθεια αυτή συνεχιστεί θα δούμε ορατά αποτελέσματα σύντομα».

Εντός Απριλίου η σύμβαση ΣΔΙΤ για τον ΒΟΑΚ

Την εικόνα των έργων που ξεκίνησαν στον τομέα των μεταφορών, παρουσίασε η γενική γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κ. Μαρία Έλλη Γεράρδη μιλώντας για τα σημαντικά έργα στα δύο αστικά κέντρα ενώ αναφέρθηκε και σε έργα που εκκρεμούσαν εδώ και χρόνια για την ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων στη χώρα και για μικρότερα έργα που, ωστόσο, θα έχουν σημαντική προστιθέμενη αξία σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. «Οι ανάγκες δεν τελειώνουν, τα έργα υπερβαίνουν τους συνήθεις πολιτικούς χρόνους. Σχεδιάζουμε έργα για σύγχρονες και ασφαλείς μεταφορικές υποδομές» τόνισε η κ. Γεράρδη σημειώνοντας πως το πρόγραμμα για τα έργα στους τομείς των υποδομών και μεταφορών υπερβαίνει τα 13 δισ. ευρώ.

Όπως είπε, έως σήμερα έχουν παραδοθεί στην Αθήνα έξι σταθμοί επέκτασης του Μετρό και πλέον το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας συνδέεται με το αεροδρόμιο ενώ, παράλληλα, έχουν προχωρήσει οι εργασίες για την επέκταση του Μετρό στα δυτικά. Μιλώντας για την πορεία των έργων σε όλη την χώρα τόνισε, ανάμεσα σε άλλα, πως «ο ΒΟΑΚ γίνεται πραγματικότητα. Εντός Απριλίου αναμένεται η σύμβαση για το ΣΔΙΤ» σημειώνοντας πως οι προσφορές για την παραχώρηση αναμένονται αμέσως μετά το Πάσχα.  Επιπρόσθετα, σημείωσε ότι η σύμβαση για το Fly Over στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα ενώ έως τα τέλη του 2024 θα έχει δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα Πύργου – Κάτω Αχαγιάς στον αυτοκινητόδρομο Πάτρας – Πύργου. Τέλος, σημείωσε ότι πραγματοποιούνται έργα αναβάθμισης των υποδομών στα αεροδρόμια της Πάρου, Νάξου και Σύρου καθώς και έργα αποκατάστασης στη Διώρυγα της Κορίνθου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024