Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΠροτεραιότητα για την ΕΕ η ανάπτυξη του τουρισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο
Ευρωπαϊκή Ένωση

Προτεραιότητα για την ΕΕ η ανάπτυξη του τουρισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, κα Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, μέλος της Ειδικής Ομάδας Εργασίας για θέματα Τουρισμού του Ευρωκοινοβουλίου και της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού, τόνισε ότι η ΕΕ θα πρέπει να στηρίξει οικονομικά τον τουριστικό κλάδο σε παράκτιες περιοχές, που δοκιμάζονται έντονα από την προσφυγική κρίση.

Ψηφίστηκε στις 29 Οκτωβρίου, με μεγάλη πλειοψηφία από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η έκθεση σχετικά με τις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τουρισμός στην Ευρώπη, στην οποία παρουσιάζονται μια σειρά από προτάσεις που απαιτούν την ταχεία προσαρμογή της ευρωπαϊκής τουριστικής βιομηχανίας, ώστε να διατηρήσει το επίπεδο ανταγωνιστικότητάς της.

Οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ, κα Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, μέλος της Ειδικής Ομάδας Εργασίας για θέματα Τουρισμού του Ευρωκοινοβουλίου και της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού και κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης, εισηγητής της εν λόγω έκθεσης για το ΕΛΚ στην Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας, ασχολήθηκαν με το θέμα, προωθώντας τις ελληνικές θέσεις του κλάδου.

Με παρέμβασή της στην Ολομέλεια, η κα Βόζεμπεργκ υπογράμμισε ότι τα κράτη-μέλη θα πρέπει να προωθούν πολιτικές που ενισχύουν τον τουριστικό κλάδο και κατ’επέκταση την οικονομία τους, αξιοποιώντας στο μέγιστο τις νέες χρηματοδοτικές δυνατότητες της ΕΕ. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι σε χώρες -όπως η Ελλάδα- όπου ο τουρισμός αποτελεί βαριά βιομηχανία, μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, όπως η αύξηση του ΦΠΑ σε ορισμένα νησιά, πλήττουν την ανταγωνιστικότητα των περιοχών αυτών, οι οποίες επηρεάζονται άμεσα από τον τουρισμό χαμηλού κόστους που αναπτύσσεται σε γειτονικές τρίτες χώρες. Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η ΕΕ θα πρέπει να στηρίξει οικονομικά τον τουριστικό κλάδο σε παράκτιες περιοχές, που δοκιμάζονται έντονα από την προσφυγική κρίση.

Από πλευράς του, ο κ. Ζαγοράκης τόνισε τα εξής: “Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι αναγνωρίζεται η σημασία και η συνεισφορά του τουρισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Για τη χώρα μας, ο τουρισμός αποτελεί εθνικό κεφάλαιο και  πρέπει να τον στηρίξουμε με κάθε τρόπο. Είναι λυπηρό το γεγονός, ότι μια χώρα με ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες, όπως η Ελλάδα, δεν έχει αναπτύξει ακόμη συντεταγμένα τον αθλητικό τουρισμό και  τις ευκαιρίες που προκύπτουν, π.χ. από τις μετακινήσεις  αθλητικών συλλόγων σε στάδιο προετοιμασίας. Χρειάζεται να επιμείνουμε, λοιπόν, στην προώθηση εναλλακτικών θεματικών διαδρομών μέσα από τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και το περιβάλλον, με έμφαση στις τοπικές ιδιαιτερότητες και την κατάρτιση των ανθρώπων του τουρισμού. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον τομέα του τουρισμού, μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά σε αυτή την προσπάθεια, αρκεί ως πολιτεία, να παρέχουμε τα απαραίτητα επενδυτικά κίνητρα, αλλά  και να περιορίσουμε τη γραφειοκρατία, που ταλαιπωρεί εδώ και δεκαετίες τις επιχειρήσεις του κλάδου“.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024