Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΝομοθεσίαΠρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ ΟΓΑ και Υπουργείου Τουρισμού
Τουριστική πολιτική

Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ ΟΓΑ και Υπουργείου Τουρισμού

Η υπογραφείσα συμφωνία μεταξύ του διοικητή του ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνη και της υπουργού Τουρισμού κας Όλγας Κεφαλογιάννη, εστιάζει στην ανάπτυξη του ιαματικού και του χειμερινού τουρισμού, καθώς και στην παροχή τεχνογνωσίας για την οργάνωση και εξέλιξη των παροχών του ΟΓΑ.

Πρωτόκολλο Συνεργασίας με τον διοικητή του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) κ. Ξενοφών Βεργίνη, υπέγραψε σήμερα η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, με στόχο τη συνεργασία στην υλοποίηση των προγραμμάτων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) του ΟΓΑ, που αφορούν στον τουριστικό τομέα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κα Κεφαλογιάννη τόνισε: “Επιδίωξη του υπουργείου είναι η ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η τόνωση του ξενοδοχειακού τομέα καθώς και η ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού”.

Αναφερόμενη στην υπογραφείσα συμφωνία είπε ότι “εστιάζει στην ανάπτυξη του ιαματικού και του χειμερινού τουρισμού, στην παροχή τεχνογνωσίας για την οργάνωση και εξέλιξη των παροχών του ΟΓΑ. Σκοπός μας –ανέφερε- είναι η  κινητοποίηση των τοπικών κοινωνιών και των δικαιούχων του ΟΓΑ. Η ενημέρωση των νέων – αγροτών -ασφαλισμένων του ΟΓΑ για την διεξαγωγή σεμιναρίων επιμόρφωσης. “Επιδιώκεται”, πρόσθεσε “η  ανταλλαγή τεχνογνωσίας, πρακτικής εμπειρίας και  πληροφοριών και η προβολή των προγραμμάτων του ΟΓΑ μέσα από την ιστοσελίδα του ΕΟΤ gnto.gov.gr”.

Από την πλευρά του ο κ. Βεργίνης χαρακτήρισε την υπογραφή του Πρωτόκολλου Συνεργασίας ως “σημαντικό βήμα” και πρόσθεσε: “Σκοπός του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) του ΟΓΑ είναι η οργάνωση και εφαρμογή προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, διακοπών, εκδρομών, δωρεάν παροχή εισιτηρίων θεάτρου, δωρεάν παροχής βιβλίων και άλλου έντυπου υλικού, γενικότερης ενημέρωσης και πληροφόρησης του αγροτικού πληθυσμού της χώρας. Επίσης η παροχή χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες, καθώς και τροφείων για βρεφονηπιακούς σταθμούς, η ανάληψη δαπανών για επιμορφωτικά σεμινάρια νέων αγροτών ή για την παρακολούθηση αγροτικών συνεδρίων, καθώς και η συμμετοχή σε προγράμματα Ευρωπαϊκής Ένωσης συναφή προς τους σκοπούς του Λογαριασμού”.

  • Σημειώνεται ότι δικαίωμα συμμετοχής στα προγράμματα του ΛΑΕ/ΟΓΑ έτους 2014 έχουν 1.153.700 δικαιούχοι, εκ των οποίων:
  • Οι 677.700 είναι συνταξιούχοι του ΟΓΑ
  • Οι 31.000 είναι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων
  • Οι 445.000 είναι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης που έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές εισφορές τους και επιπλέον
  • Τα προστατευόμενα μέλη (σύζυγοι, παιδιά) των ανωτέρω προσώπων (έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ).
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

07/06/2023
06/06/2023
02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023
30/05/2023