Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΣτ. Πέτσας: 'Το ελληνικό κράτος θα πληρώσει τη διαμονή τουριστών που θα είναι θετικοί στον COVID-19'
Τουριστική πολιτική

Στ. Πέτσας: 'Το ελληνικό κράτος θα πληρώσει τη διαμονή τουριστών που θα είναι θετικοί στον COVID-19'

Για όσους θα μπαίνουν σε καραντίνα, το κόστος αυτό θα το επιβαρύνεται το ελληνικό Δημόσιο, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Στέλιος Πέτσας.

“Τα θετικά κρούσματα θα φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία με κόστος που θα βαρύνει το ελληνικό Δημόσιο. Το κάναμε και στο παρελθόν και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε”, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Αναλυτικότερα, σε ερώτηση για το τι θα συμβαίνει με τους τουρίστες που θα φτάνουν στη χώρα μας, μετά τις 15 Ιουνίου, σε ποιο μέρος θα περιμένουν για να βγαίνουν τα αποτελέσματα των τεστ και σε ποια ξενοδοχεία, εάν είναι θετικά τα τεστ, ο κ. Πέτσας ανέφερε: “Σε όλο αυτό το διάστημα, από την ημερομηνία που είχαμε κλείσει τα σύνορά μας σε συγκεκριμένες χώρες, οι πολίτες που έρχονται με κάποιες πτήσεις στην Ελλάδα, στο αεροδρόμιο ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’, υποβάλλονται σε τεστ. Μένουν ένα βράδυ σε ξενοδοχείο και ανάλογα με το αποτέλεσμα του τεστ μπορούν -μετά τις τελευταίες μας αποφάσεις- να φύγουν και να είναι σε μια πιο χαλαρή καραντίνα επτά ημερών ή σε μια αυστηρή υπό επιτήρηση καραντίνα 14 ημερών. Όλους αυτούς τους μήνες ήταν χιλιάδες οι άνθρωποι που πέρασαν από αυτή τη διαδικασία. Είχαμε φροντίσει να φιλοξενηθούν χωρίς προβλήματα σε ξενοδοχεία μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα ή μέχρι να τελειώσει η καραντίνα. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και μετά. Με μια διαφορά. Περιμένουμε να έχουμε πολύ λιγότερα περιστατικά. Μακάρι να μην έχουμε κανένα, καθώς οι επιδημιολογικοί κύκλοι, τουλάχιστον στις χώρες της Ευρώπης από όπου αναμένονται οι περισσότερες αφίξεις, φαίνεται να συγχρονίζονται προς τα κάτω. Θα έχουμε επίσης στοχευμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους. Άρα θα έχουμε διττή ανάλυση κινδύνου, προκειμένου να εντοπίζουμε περιοχές που ενδεχομένως να υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανιστεί ένα κρούσμα. Τα θετικά κρούσματα θα φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία με κόστος που θα βαρύνει το ελληνικό Δημόσιο. Το κάναμε και στο παρελθόν και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Ελπίζουμε να είναι λίγα τα κρούσματα ή και μηδενικά. Και αυτό το καλοκαίρι, με ασφάλεια και με κανόνες, θα έχουμε μια τουριστική σεζόν, έστω μικρότερη, αλλά όχι χαμένη”.

Ακόμη, πρόσθεσε ότι όλες οι λεπτομέρειες των επιχειρησιακών σχεδίων θα γίνουν γνωστές στο επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς θα πλησιάζουμε τις 15 Ιουνίου – και κατέληξε: “Αυτό που είναι ξεκάθαρο -και το απαντώ ευθέως- είναι ότι για όσους θα μπαίνουν σε καραντίνα, το κόστος αυτό θα το επιβαρύνεται το ελληνικό Δημόσιο”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

31/05/2023
30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023