Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤα «πυρά» του Αλ. Αυλωνίτη προς την κυβέρνηση: Οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό-Επισιτισμό δεν είναι επαίτες
Πολιτική

Τα «πυρά» του Αλ. Αυλωνίτη προς την κυβέρνηση: Οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό-Επισιτισμό δεν είναι επαίτες

Αλέξανδρος Αυλωνίτης

Η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση των εργαζομένων, της τουριστικής βιομηχανίας, από τη κυβέρνηση.

Ο βουλευτής Κέρκυρας και αναπληρωτής τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Αυλωνίτης, με ανακοίνωσή του, καταδικάζει τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους της τουριστικής βιομηχανίας.

Η ανακοίνωση το Χ. Αυλωνίτη

Οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό-Επισιτισμό δεν είναι επαίτες. Είναι σκληρά εργαζόμενοι που απαιτούν δικαιοσύνη.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι εργαζόμενοι ενός κρίσιμου κλάδου για την οικονομία μας αλλά και την εξέλιξη της τουριστικής μας ανταγωνιστικότητας ήταν σε όλη την Ελλάδα στο πόδι. Με αυταρχισμό, βία και προπηλακισμούς τους υποδέχτηκε η κυβέρνηση, έξω από το υπουργείο Εργασίας όπου υπήρξαν προσαγωγές και χημικά από τα ΜΑΤ που επιστρατεύτηκαν και πάλι. Βία ακόμη και προς τους συναδέλφους βουλευτές, όπως τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, που βρέθηκαν στην κινητοποίηση, αλλά και σοβαροί τραυματισμοί.

Απέναντί στους εργαζόμενους βρίσκεται μία ανάλγητη κυβέρνηση που αδιαφορεί για τους εποχικά εργαζόμενους του κλάδου, καθώς κωφεύει και βρίσκει διαρκώς προφάσεις που δεν απαντούν στα αιτήματα για μεγαλύτερη και σταθερή ενίσχυση και βοήθεια.

Το επίδομα ανεργίας για τους εποχικά εργαζόμενους στον κλάδο είναι άκρως απαραίτητο για την επιβίωση αυτών και των οικογενειών τους και για αυτό πρέπει να ενισχυθεί. Όταν, δεν έχουν εισόδημα από το Δεκέμβριο – Ιανουάριο έως και το μήνα Μάιο και όταν, η μόλις 3 μηνών επιδότηση εξανεμίζεται ελέω προκλητικής αισχροκέρδειας.

Παράλληλα, η απαίτηση για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ξενοδοχοϋπαλλήλων, επισιτισμού και καταλυμάτων συνεχίζει να είναι η δίκαιη και ασφαλής διέξοδος για την προστασία των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους. Για αυτό και επιμένουμε μαζί με τους εργαζόμενους στον υποχρεωτικό τους χαρακτήρα.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό για την ενίσχυση του επιδόματος ανεργίας, για κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, για την καταβολή των επιδομάτων προϋπηρεσίας με μέριμνα για όσους βρίσκονται σε προχωρημένο ηλικιακό στάδιο και είναι δύσκολη η απορρόφηση στους χώρους εργασίας, αλλά και για δίκαιες λύσεις με κίνητρα που θα συμμερίζονται το κύμα εργαζομένων από τρίτες χώρες.

Λίγους μήνες πριν την έναρξη της τουριστικής η σεζόν, η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τη διθυραμβική της φλυαρία για την τουριστική κίνηση εν γένει και να εργαστεί για τις ανάγκες των εποχικά εργαζομένων πάνω στους οποίους στηρίζεται το οικοδόμημα του τουρισμού και του επισιτισμού.

Τα προβλήματα είναι εδώ και απαιτούν βιώσιμες λύσεις που δεν θα εκθέτουν έναν ολόκληρο τουριστικό κλάδο, όπως έγινε κατά τη φετινή τουριστική περίοδο. Είμαστε στο πλευρό τους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023
18/09/2023
15/09/2023
14/09/2023