Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑυστραλία και Καναδάς λαμβάνουν μέτρα για τους ταξιδιώτες από Κίνα
Τουρισμός και δημόσια υγεία

Αυστραλία και Καναδάς λαμβάνουν μέτρα για τους ταξιδιώτες από Κίνα

Οι κυβερνήσεις Αυστραλίας και Καναδά αποφάσισαν να απαιτήσει από τους ταξιδιώτες να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ εντός 48 ωρών από την αναχώρησή τους. Η απαίτηση για αρνητικό τεστ θα ισχύει επίσης για επισκέπτες από το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε την Κυριακή 1η Ιανουαρίου ότι οι ταξιδιώτες από την Κίνα θα πρέπει να παρέχουν αρνητικά αποτελέσματα τεστ COVID-19 αρχής γενομένης από τις 5 Ιανουαρίου, προσχωρώντας σε έναν αυξανόμενο αριθμό χωρών που έχουν εφαρμόσει παρόμοιους περιορισμούς καθώς αυξάνονται τα κρούσματα στην Κίνα.

Επικαλούμενος την έλλειψη επιδημιολογικών πληροφοριών και δεδομένων από την Κίνα, ο υπουργός Υγείας της Αυστραλίας Mark Butler είπε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε με μεγάλη προσοχή να απαιτήσει από τους επισκέπτες να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ που έγινε εντός 48 ωρών από την αναχώρησή τους.

Η απαίτηση για αρνητικό τεστ θα ισχύει επίσης για επισκέπτες από το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση εξετάζει επίσης πρόσθετα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων τεστ στα λύματα από αεροπλάνα και εθελοντική δειγματοληψία στα αεροδρόμια (αφίξεις), είπε ο Mark Butler σε συνέντευξη Τύπου. «Θέλω να τονίσω ότι η κυβέρνηση χαιρετίζει την επανέναρξη των ταξιδιών μεταξύ Αυστραλίας και Κίνας… Θέλω επίσης να τονίσω ότι αυτό (η απαίτηση αρνητικού τεστ COVID-19 εντός 48 ωρών από την αναχώρηση) είναι ένα προσωρινό μέτρο, που αντικατοπτρίζει την έλλειψη κατανοητών πληροφοριών αυτήν τη στιγμή για την κατάσταση στην Κίνα», δήλωσε ο Αυστραλός υπουργός Υγείας.

Επίσης, η κυβέρνηση του Καναδά ανακοίνωσε ότι θα απαιτεί οι ταξιδιώτες προς τον Καναδά που επιβαίνουν σε πτήσεις από την Κίνα να είναι εφοδιασμένοι με βεβαίωση πως υποβλήθηκαν σε εξέταση για τον νέο κορονοϊό με αρνητικό αποτέλεσμα. Το μέτρο, το οποίο θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) της Πέμπτης 5ης Ιανουαρίου, αφορά όλους τους ταξιδιώτες ηλικίας δύο ετών και άνω που επιβαίνουν σε πτήσεις προς τον Καναδά από αεροδρόμια της Κίνας, του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο. Τα τεστ θα πρέπει να έχουν γίνει το αργότερο 48 ώρες πριν από την επιβίβαση και οι βεβαιώσεις θα πρέπει να παραδίδονται στην αεροπορική εταιρεία πριν από την επιβίβαση στο αεροσκάφος.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Καθώς η πανδημία COVID-19 συνέχισε να εξελίσσεται, η κυβέρνηση του Καναδά έχει υιοθετήσει μια συνετή και μετρημένη προσέγγιση για την προσαρμογή των συνοριακών μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των Καναδών. Ως απάντηση στην έκρηξη του COVID-19 στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και δεδομένων των περιορισμένων δεδομένων επιδημιολογικής και ιικής γονιδιωματικής αλληλουχίας που είναι διαθέσιμα για αυτά τα κρούσματα, η κυβέρνηση του Καναδά σκοπεύει να εφαρμόσει ορισμένα προσωρινά μέτρα υγείας για τους αεροπορικούς ταξιδιώτες που εισέρχονται στον Καναδά από την Κίνα.

Από τις 12:01 π.μ EST στις 5 Ιανουαρίου, όλοι οι αεροπορικοί ταξιδιώτες ηλικίας δύο ετών και άνω, που φτάνουν με πτήσεις που προέρχονται από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, το Χονγκ Κονγκ ή το Μακάο, θα πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία αρνητικού COVID-19 αποτελέσματος τεστ που ελήφθη το πολύ δύο ημέρες πριν από την αναχώρησή τους, στην αεροπορική εταιρεία πριν από την επιβίβαση. Το τεστ μπορεί να είναι είτε αρνητικό μοριακό (όπως ένα τεστ PCR), είτε αρνητικό τεστ αντιγόνου που έχει τεκμηρίωση είτε από υπηρεσία τηλε-υγείας ή διαπιστευμένο εργαστήριο ή πάροχο τεστ. Οι επιβάτες που βρέθηκαν θετικοί περισσότερες από 10 ημέρες πριν από την πτήση αναχώρησής τους, αλλά όχι περισσότερες από 90 ημέρες, μπορούν να παράσχουν στην αεροπορική εταιρεία τεκμηρίωση του προηγούμενου θετικού τους τεστ, αντί για ένα αρνητικό αποτέλεσμα τεστ.

Αυτά τα προγραμματισμένα υγειονομικά μέτρα θα ισχύουν για τους ταξιδιώτες με αεροπλάνο, ανεξάρτητα από την εθνικότητα και το καθεστώς εμβολιασμού. Πρόκειται για προσωρινά μέτρα, σε ισχύ για 30 ημέρες, τα οποία θα επανεκτιμηθούν καθώς θα υπάρχουν περισσότερα δεδομένα και αποδεικτικά στοιχεία. Οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να λάβουν το αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ COVID-19 ή την τεκμηρίωση ενός θετικού αποτελέσματος τεστ που λήφθηκε εντός των προηγούμενων 10-90 ημερών, πριν ο ταξιδιώτης επιβιβαστεί στο αεροπλάνο, διαφορετικά θα αρνηθεί την επιβίβαση του ταξιδιώτη.

Επιπλέον, κατά την άφιξή τους σε σταθμούς και eGates Πρώτης Επιθεώρησης ή κατά την υποβολή τελωνειακής δήλωσης χρησιμοποιώντας την προαιρετική προαιρετική δήλωση CBSA πριν φτάσουν στα αεροδρόμια του Καναδά, οι ταξιδιώτες θα ερωτηθούν εάν έχουν ταξιδέψει στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, στο Χονγκ Κονγκ ή στο Μακάο τις τελευταίες 10 ημέρες. Εάν έχουν, οι αξιωματικοί του Οργανισμού Συνοριακών Υπηρεσιών του Καναδά θα τους παρέχουν πρόσθετες πληροφορίες δημόσιας υγείας σχετικά με τη μετάδοση του COVID-19, μέτρα ατομικής προστασίας και τι πρέπει να κάνουν εάν εμφανίσουν συμπτώματα του COVID-19. Αυτό ισχύει μόνο για τους αεροπορικούς ταξιδιώτες, όχι για εκείνους που φτάνουν μέσω ξηράς.

Αν και δεν είναι υποχρεωτικό, συνιστάται σε όλους τους ταξιδιώτες να φορούν καλά κατασκευασμένες και καλά τοποθετημένες μάσκες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους σε αεροπλάνα και αεροδρόμια ή σε άλλους πολυσύχναστους εσωτερικούς χώρους. Υπενθυμίζεται στα άτομα ότι δεν πρέπει να ταξιδεύουν εάν έχουν συμπτώματα COVID-19. Εάν οι ταξιδιώτες αρρωστήσουν ενώ ταξιδεύουν και εξακολουθούν να είναι άρρωστοι όταν φτάσουν στον Καναδά, θα πρέπει να ενημερώσουν μια αεροσυνοδό ή έναν αξιωματικό των συνοριακών υπηρεσιών κατά την άφιξή τους».

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024