Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤαξιδιωτικές Οδηγίες«Φρένο» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους ταξιδιώτες προς τις ΗΠΑ
Ταξιδιωτικές Οδηγίες

«Φρένο» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους ταξιδιώτες προς τις ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ θα σταματήσουν να απαιτούν εμβολιασμό κατά της Covid-19 από τους ταξιδιώτες που καταφθάνουν αεροπορικώς στη χώρα.

Άρση των περιοριστικών μέτρων, που είχαν επιβάλλει οι ΗΠΑ κατά της εξάπλωσης της Covid-19, αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τις 11 Μαΐου, όταν και λήγει η ισχύς της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Συγκεκριμένα από τα μέσα του μήνα, οι Πολιτείες θα σταματήσουν να απαιτούν εμβολιασμό κατά της Covid-19 από ομοσπονδιακούς υπαλλήλους και εργολάβους, καθώς και από ταξιδιώτες που καταφθάνουν αεροπορικώς στη χώρα.

«Επιπλέον, το υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν τη διαδικασία για να τερματίσουν τις απαιτήσεις εμβολιασμού για εκπαιδευτές Head Start, σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης πιστοποιημένες με CMS και σε ορισμένους μη Αμερικανούς υπηκόους στα χερσαία σύνορα. Μέσα στις επόμενες ημέρες, θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τερματισμό αυτών των υποχρεώσεων», ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ταξιδιωτικής Ένωσης των ΗΠΑ, Geoff Freeman, ανέφερε σχετικά: «Η σημερινή δράση για την άρση της απαίτησης εμβολίου διευκολύνει ένα σημαντικό εμπόδιο εισόδου για πολλούς ταξιδιώτες παγκοσμίως, προάγοντας τη βιομηχανία και τη χώρα μας προς τα εμπρός.

Ωστόσο, η επιστροφή των διεθνών επισκεπτών θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική και ασφαλής. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίσει ότι τα αεροδρόμια των ΗΠΑ και άλλα λιμάνια εισόδου είναι κατάλληλα στελεχωμένα με αξιωματούχους τελωνείων και προστασίας των συνόρων για να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση εισόδου».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024