Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤαξιδιωτικές ΟδηγίεςΣουηδία: Περιορισμός εισόδου για τα ταξίδια από Κίνα
Τουρισμός και δημόσια υγεία

Σουηδία: Περιορισμός εισόδου για τα ταξίδια από Κίνα

Υποχρέωση αρνητικού τεστ σε ταξιδιώτες από Κίνα και στην Αγγλία, από την Κυριακή 8 Ιανουαρίου.

Η Σουηδία θα απαιτεί στους ταξιδιώτες από την Κίνα να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ για κορωνοϊό πριν μπουν στη χώρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση. «Η σουηδική κυβέρνηση αποφάσισε την επιβολή προσωρινών περιορισμών εισόδου για τα ταξίδια από την Κίνα στη Σουηδία», είπε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας Jakob Forssmed.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Σουηδικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ τα κράτη μέλη της ΕΕ συμφώνησαν σε μια συντονισμένη προληπτική προσέγγιση δεδομένων των εξελίξεων σε σχέση με την εξάπλωση του COVID-19 στην Κίνα. Οι αποφάσεις λήφθηκαν σε συνάντηση της ολοκληρωμένης πολιτικής αντιμετώπισης κρίσεων (IPCR) με τη συμμετοχή των κρατών μελών και των συνδεδεμένων χωρών της ζώνης Schengen.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, συμφωνήθηκε ότι τα κράτη μέλη θα συστήνουν σε όλους τους επιβάτες των πτήσεων από και προς την Κίνα να φορούν ιατρική μάσκα ή μάσκες FFP2/N95/KN95, καθώς και να παρέχουν συμβουλές για μέτρα υγείας στους εισερχόμενους και εξερχόμενους ταξιδιώτες από ή προς την Κίνα.

Επίσης τα κράτη μέλη ενθαρρύνονται να εισαγάγουν, για όλους τους επιβάτες που αναχωρούν από την Κίνα προς τα κράτη μέλη, την απαίτηση για αρνητικό τεστ COVID-19 που να λαμβάνεται το πολύ 48 ώρες πριν από την αναχώρηση.

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Mark Harper.

Εν τω μεταξύ, από σήμερα ισχύει στη Βρετανία η υποχρέωση επίδειξης αρνητικό τεστ κορωνοϊού σε ταξιδιώτες από την Κίνα από 12 ετών και άνω, στις αεροπορικές εταιρείες κατά την αναχώρηση. Το τεστ (μοριακό ή αντιγόνου) θα πρέπει να έχει διενεργηθεί εντός 48 ωρών πριν από την πτήση. Το μέτρο αφορά αρχικά μόνο την Αγγλία, σε όλες τις απευθείας πτήσεις από την Κίνα που φτάνουν στο Heathrow του Λονδίνου και το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ.

Η υποχρέωση για αρνητικό τεστ δεν καλύπτει τις πτήσεις από το Χονγκ Κονγκ, αλλά καλύπτει επιβάτες που ταξιδεύουν προς την Αγγλία με πτήση ή πτήσεις ανταπόκρισης.

Από την ερχόμενη Κυριακή στο αεροδρόμιο Heathrow θα διενεργούνται δειγματοληπτικά τεστ σε ενήλικους επιβάτες από την Κίνα. Τα τεστ θα είναι προαιρετικά και όποιος βγαίνει θετικός δε θα έχει υποχρέωση απομόνωσης, όπως είπε στο BBC ο υπουργός Μεταφορών Mark Harper. «Αυτό που κάνουμε είναι συλλογή δεδομένων για παρακολούθηση». Και συμπλήρωσε: «Η πολιτική μας για τις αφίξεις από Κίνα είναι πρωταρχικά συλλογή στοιχείων τα οποία η κινεζική κυβλέρνηση δε μοιράζεται με τη διεθνή κοινότητα».

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024