Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΝομοθεσίαΤέλος τα 'πηγαδάκια' έξω από καταστήματα εστίασης – καφετέριες
Εστίαση

Τέλος τα 'πηγαδάκια' έξω από καταστήματα εστίασης – καφετέριες

Πρόστιμο 300 ευρώ θα πληρώνουν, από σήμερα, όσοι καταναλωτές παραμένουν στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων που παρέχουν υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), ενώ το πρόστιμο στην περίπτωση της επιχείρησης είναι φθάνει τις 3.000 ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, απαγορεύεται οι πελάτες των επιχειρήσεων εστίασης που περιμένουν να παραλάβουν την παραγγελία τους από το κατάστημα (σύστημα take away δηλαδή) να παραμένουν στον εσωτερικό χώρο της επιχείρησης ή ακόμη και στον εξωτερικό χώρο ευθύνης της επιχείρηση αυτής.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, που δημοσιεύθηκε χθες αργά το βράδυ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως από σήμερα στις 6 το πρωί έως τις 6 το πρωί της Δευτέρας, 8 Φεβρουαρίου θα απαγορεύεται οι πελάτες των επιχειρήσεων εστίασης που περιμένουν να παραλάβουν την παραγγελία τους από το κατάστημα (σύστημα take away δηλαδή) να παραμένουν στον εσωτερικό χώρο της επιχείρησης ή ακόμη και στον εξωτερικό χώρο ευθύνης της επιχείρηση αυτής.

Με άλλα λόγια, ακόμη και εάν ένα εστιατόριο διαθέτει αυλή και οι πελάτες περίμεναν έως χθες όρθιοι για να πάρουν το πακέτο με το έτοιμο φαγητό τώρα θα πρέπει να περιμένουν για παράδειγμα στο πεζοδρόμιο, εκτός του χώρου ευθύνης της επιχείρησης.

Στην σχετική κοινή υπουργική απόφαση αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι το μέτρο λαμβάνεται στο πλαίσιο της “ανάγκης αποφυγής συγχρωτισμού πέριξ χώρων εστίασης που παρέχουν υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away)”.

Το μέτρο εφαρμόζεται πανελλαδικά, δηλαδή τόσο στις “κόκκινες” όσο και στις “κίτρινες” περιοχές.

Τροποποίηση της υπό στοιχεία Δ1αΓ.Π.οικ.687729.1.2021 κοινής υπουργικής απόφασης “Έκτακτα μέτρα προστασία…

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
07/06/2023
06/06/2023
02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023
30/05/2023