Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΤο Hellenic International Business Angels Summit στην Αθήνα, 23-24 Ιουνίου 2022
MICE

Το Hellenic International Business Angels Summit στην Αθήνα, 23-24 Ιουνίου 2022

Κοινός στόχος των διοργανωτών (HeBAN, EBAN, Enterprise Greece,) είναι οι 'Επιχειρηματικοί Αγγελοι' (ιδιώτες επενδυτές) να γνωρίσουν το ελληνικό οικοσύστημα, να επενδύσουν σ’αυτό και να το αναδείξουν σε παγκόσμιο επίπεδο.


Μέσα σε μια πενταετία, το ελληνικό οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων αναπτύχθηκε με ιδαίτερα ταχείς ρυθμούς και κατάφερε να προσελκύσει σημαντικές επενδύσεις από το εξωτερικό. Συγκεκριμένα, το 2021, το ελληνικό οικοσύστημα βίωσε πρωτοφανείς εξελίξεις με ρεκόρ χρηματοδοτήσεων, εξόδων (exits) και εξαγορών, επαληθεύοντας έτσι την αναπτυξιακή του προοπτική. Αυτή η δυναμική συνεχίζεται και το 2022.

Στο αυτό το πλαίσιο, το Ελληνικό Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων (HeBAN), το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων (EBAN) και η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), αποφάσισαν να συνδιοργανώσουν στην Αθήνα το συνέδριο Hellenic International Business Angels Summit (HIBAS-2022), στις 23 και 24 Ιουνίου 2022. Κοινός στόχος των διοργανωτών (HeBAN, EBAN, Enterprise Greece,) είναι οι “Επιχειρηματικοί Αγγελοι” (ιδιώτες επενδυτές) να γνωρίσουν το ελληνικό οικοσύστημα, να επενδύσουν σ’αυτό και να το αναδείξουν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το συνέδριο θα φέρει σε επαφή Επιχειρηματικούς Αγγέλους από όλο τον κόσμο με Venture Capital Funds, Επιταχυντές και φυσικά με τις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις, 20 εκ των οποίων θα κληθούν, μετά από αξιολόγηση, να παρουσιάσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια για να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση, να δικτυωθούν και να ανταλλάξουν απόψεις σε θέματα όπως:

Α. Ο αντίκτυπος των Επιχειρηματικών Αγγέλων (ΕΑ) στις επενδύσεις νεοσύστατων επιχειρήσεων
Β. Επενδύσεις ΕΑ και υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων στην κλιμάκωση
Γ. Επιχειρηματικοί Άγγελοι και επιτάχυνση της θετικής αλλαγής
Δ. Διασυνοριακές επενδύσεις Επιχειρηματικών Αγγέλων
Ε. Συνεπένδυση με Επιχειρηματικούς Αγγέλους, ή αλλιώς ευθυγράμμιση ωφελειών

Οι συνδιοργανωτές έχουν προγραμματίσει ομιλίες, workshops και panels με 60 διεθνούς εμβέλειας ομιλητές, εξειδικευμένους σε επενδύσεις σε νεοφυείς επιχειρήσεις. Επενδύσεις που θα ενισχύσουν άμεσα την επιχειρηματικότητα, ενώ έμμεσα θα ενθαρρύνουν επενδύσεις στον τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης (Ε&Α), οι οποίες θα ωφελήσουν σημαντικά την οικονομία σε βάθος χρόνου. Εξίσου σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι τα επενδυτικά σχέδια πολυεθνικών εταιρειών, που υλοποιούνται στη χώρα το τελευταίο διάστημα, θα συνδράμουν στον συνολικό ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, θα επιταχύνουν την καινοτομία και θα μεταφέρουν τεχνολογία και εντός του Ελληνικού οικοσυστήματος.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023
18/09/2023
15/09/2023