Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΑλλάζει πρόσωπο το Πεδίο του `Αρεως

Αλλάζει πρόσωπο το Πεδίο του `Αρεως

Ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του αρχιτεκτονικού γραφείου το οποίο θα αναλάβει τον σχεδιασμό για την αναμόρφωση του πάρκου του Πεδίου Aρεως. Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο προωθεί η υπερνομαρχια Αθηνών και θα περιλαμβάνει την εκ βάθρου αναδιαμόρφωση…

Ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του αρχιτεκτονικού γραφείου το οποίο θα αναλάβει τον σχεδιασμό για την αναμόρφωση του πάρκου του Πεδίου Aρεως. Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο προωθεί η υπερνομαρχία Αθηνών και θα περιλαμβάνει<...> την εκ βάθρου αναδιαμόρφωση του πάρκου. Χωμάτινες διαδρομές, νεροτσουλήθρες, κιόσκια, νέα φυτά και περισσότερα δένδρα θα αποτελέσουν τις κυριότερες παρεμβάσεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι θα αφαιρεθεί η άσφαλτος από τους δρόμους του πάρκου και θα αντικατασταθεί με χώμα.
Επίσης, θα γίνει ανάπλαση του συνόλου των πεζόδρομων με αδρανή, φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, θα αντικατασταθούν οι υποδομές ηλεκτροφωτισμού και τα δίκτυα ύδρευσης-αποχέτευσης και θα τοποθετηθούν φωτιστικά παραδοσιακού τύπου στο σύνολο του πάρκου.
Επίσης το πάρκο θα χωριστεί σε διάφορες θεματικές ενότητες, οι οποίες θα είναι αφιερωμένες στη μυθολογία, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην ελληνική χλωρίδα και θα χρησιμοποιούνται για εκπαιδευτικούς λόγους από σχολεία της Αθήνας.
Επιπλέον, θα τοποθετηθούν κιόσκια και νέα παγκάκια, θα φυτευτούν νέα ποώδη φυτά και δένδρα, θα συντηρηθούν τα υπάρχοντα μικρά κτίσματα για τις λειτουργικές ανάγκες του πάρκου, θα εκσυγχρονιστούν οι τουαλέτες και, τέλος, θα δημιουργηθεί σύγχρονος πολυχώρος 3.000 τ.μ. στον χώρο του θεάτρου «Aλσος» με αίθουσες και χώρους που θα προάγουν τον πολιτισμό.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024