Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑναβάθμιση του λιμένα Πόρτο Λάγος σε λιμένα Εθνικής Σημασίας
Συνάντηση Κεφαλογιάννη με φορείς της Ξάνθης

Αναβάθμιση του λιμένα Πόρτο Λάγος σε λιμένα Εθνικής Σημασίας

Με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρο Κοντό, τους βουλευτές Ξάνθης κ.κ. Τσαλίδη Φίλιππο και Σγουρίδη Παναγιώτη, τον Νομάρχη Ξάνθης κ. Γεώργιο Παυλίδη, τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Λάκη […]

Με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρο Κοντό, τους βουλευτές Ξάνθης κ.κ. Τσαλίδη Φίλιππο και Σγουρίδη Παναγιώτη, τον Νομάρχη Ξάνθης κ. Γεώργιο Παυλίδη, τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Λάκη Στυλιανίδη, τη Δήμαρχο Αβδήρων<...>κα. Τσακίρη Εύα, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. Παναγιώτη Ανδρικόπουλο, και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Λάγος κ. Θωμά Τσιρχόγλου, συναντήθηκε προχτές στο ΥΕΝ ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, κ. Γεώργιο Βλάχο, με αντικείμενο την αναβάθμιση του λιμένα Λάγος, καθώς και τη μετατροπή του Λιμενικού Ταμείου του λιμένα σε Οργανισμό Λιμένα.

Στη συνάντηση, ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε στην αναβάθμιση του λιμένα Πόρτο Λάγος, δεδομένου ότι αυτός εντάχθηκε στους λιμένες εθνικής σημασίας ικανοποιώντας με τον τρόπο αυτό ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων και των φορέων του νομού. Διαβεβαίωσε επίσης τους βουλευτές, τους εκπροσώπους και φορείς του νομού, ότι το ΥΕΝ επεξεργάζεται σχέδιο για τη μετατροπή του Λιμενικού Ταμείου λιμένα Πόρτο Λάγος σε Οργανισμό Λιμένος με τη μορφή ανώνυμης εταιρίας. Η εξέλιξη αυτή δίνει τη δυνατότητα στο λιμάνι του Πόρτο Λάγος για πρόσθετη χρηματοδότηση έργων υποδομής για την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών.

Παράλληλα, με την ψήφιση του σχετικού νόμου ο λιμένας Πόρτο Λάγος θα έχει τη δυνατότητα χρηματοδότησης από το χρηματοδοτικό πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ύψους 3 δισ. ευρώ για έργα 6 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη των λιμενικών υποδομών της χώρας, με προνομιακούς όρους επιτοκίου και χρόνο αποπληρωμής). Σημειώνεται ότι ο λιμένας Πόρτο Λάγος εντάσσεται σε μια σειρά πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση λιμένων της χώρας ως λιμένων εθνικής σημασίας.

Αυτό το φιλόδοξο πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την συνεργασία και τη βοήθεια των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων όλων των κομμάτων του νομού Ξάνθης, όπως και όλων των παραγόντων της τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
21/06/2024
20/06/2024
19/06/2024
18/06/2024
17/06/2024
14/06/2024