Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνεδριακοί ΧώροιΧωρίς ενστάσεις τα τελικά αποτελέσματα του διαγωνισμού για το Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών

Χωρίς ενστάσεις τα τελικά αποτελέσματα του διαγωνισμού για το Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών

Με βάση την αξιολόγηση των τεχνικών και οικονομικών προσφορών του διαγωνισμού για το Μητροπολιτικό Συνεδριακό Κέντρο του Ελληνικού η αρμόδια επιτροπή συνέταξε τον τελικό πίνακα κατάταξης των διαγωνισθέντων κοινοπρακτικών σχημάτων…

Με βάση την αξιολόγηση των τεχνικών και οικονομικών προσφορών του διαγωνισμού για το Μητροπολιτικό Συνεδριακό Κέντρο του Ελληνικού, και χωρίς να έχει κατατεθεί <...>καμία σχετική ένσταση εντός του προβλεπόμενου χρονικού ορίου, η αρμόδια επιτροπή συνέταξε τον τελικό πίνακα κατάταξης κατά σειρά επιτυχίας των διαγωνισθέντων κοινοπρακτικών σχημάτων, που έχει ως εξής:

  • Τεχνική Ολυμπιακή ΑΕ –Eurexpo AE, Arup – Π. Νινιός
  • Βιοτέρ ΑΕ – Εδραση – Χ. Ψαλίδας ΑΤΕ
  • Λάμδα Development – Ερμής – G. & P. – Aβαξ ΑΕ.

Έτσι, οι διαδικασίες του διαγωνισμού της ΕΤΑ για το Μητροπολιτικό Συνεδριακό Κέντρο του Ελληνικού μπαίνουν στην τελική ευθεία. Το επόμενο και τελευταίο βήμα που θα ακολουθήσει είναι η τελική διαπραγμάτευση της ΕΤΑ, με το κοινοπρακτικό σχήμα που πρώτευσε, για την τελική υπογραφή της σχετικής συμφωνίας.

Αν και το χρονοδιάγραμμα της τελικής φάσης του διαγωνισμού όχι μόνο τηρήθηκε, αλλά μάλλον επισπεύσθηκε, θα πρέπει να σημειωθεί ότι βάσει της αρχικής ενδεικτικής εκτίμησης του χρονοδιαγράμματος της ΕΤΑ (Eλληνικά Tουριστικά Aκίνητα AE), που δημοσιοποιήθηκε με την διακήρυξη του διεθνούς δημόσιου διαγωνισμού τον Απρίλιο του 2002, προβλεπόταν ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου του 2002 καθώς και ότι οι διαπραγματεύσεις και η κατακύρωση του διαγωνισμού, που θα διαρκούσε ένα μήνα, θα είχαν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου του 2002. Με βάση τα σημερινά δεδομένα από ότι φαίνεται στην καλύτερη των περιπτώσεων το συνεδριακό κέντρο Αθηνών δεν θα είναι έτοιμο πριν τα μέσα του 2005.

Παρά το γεγονός πάντως ότι το Συνεδριακό Κέντρο δεν θα είναι έτοιμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι μία τόσο υψηλή επένδυση και ένα τόσο μεγάλο έργο, υψηλής σπουδαιότητας για το Λεκανοπέδιο και το τουρισμό, μπαίνουν στη φάση της υλοποίησης και μάλιστα σε μια περίοδο οικονομικής ύφεσης, που δημιουργεί προοπτικές για ένα μεγάλο αριθμό νέων θέσεων εργασίας.

Η επιτυχής έκβαση του διαγωνισμού αναμένεται εξ΄ άλλου να βοηθήσει την δημιουργία θετικής εικόνας για τα ΕΤΑ, γεγονός που αποκτά ιδιαίτερη σημασία λόγω της επικείμενης εισόδου τους στο Χρηματιστήριο.

Στην τελική φάση του διαγωνισμού είχαν εναπομείνει τρία κοινοπρακτικά σχήματα: 1ον Τεχνική Ολυμπιακή ΑΕ –Eurexpo AE, Arup – Π. Νινιός,
2ον Βιοτέρ ΑΕ – Έδραση – Χ. Ψαλίδας,
3ον Λάμδα Development – Ερμής – G. & P. – Aβαξ ΑΕ

Μετά την αξιολόγηση από την επιτροπή του διαγωνισμού των τεχνικών προσφορών, τα τρία σχήματα πέρασαν στην επόμενη φάση για το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών, με την ακόλουθη βαθμολογία, που είχε ως βάσει τις 75 μονάδες:
α) Τεχνική Ολυμπιακή ΑΕ –Eurexpo AE, Arup – Π. Νινιός 86,6,
β) Λάμδα Development – Ερμής – G. & P. – Aβαξ ΑΕ 77,5,
γ) Βιοτέρ ΑΕ – Έδραση – Χ. Ψαλίδας ΑΤΕ 76,2

Με την αδιαφιλονίκητη υπεροχή του κοινοπρακτικού σχήματος της Τεχνικής Ολυμπιακής, πραγματοποιήθηκε το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών, από το οποίο προέκυψε η ακόλουθη βαθμολογία των τριών διαγωνιζομένων:
α) Τεχνική Ολυμπιακή ΑΕ –Eurexpo AE, Arup – Π. Νινιός 4,7,
β) Λάμδα Development – Ερμής – G. & P. – Aβαξ ΑΕ 13,2,
γ) Βιοτέρ ΑΕ – Έδραση – Χ. Ψαλίδας ΑΤΕ 13,8

Κατόπιν των ανωτέρων και με βάσει την αξιολόγηση των τεχνικών και οικονομικών προσφορών, η επιτροπή συνέταξε τον προαναφερόμενο τελικό πίνακα κατάταξης των διαγωνισθέντων κοινοπρακτικών σχημάτων, με πρώτο αυτό της Τεχνικής Ολυμπιακής – Eurexpo ΑΕ – Arup – Π. Νινιός.

Βάσει πληροφοριών το κοινοπρακτικό σχήμα Τεχνική Ολυμπιακή – Eurexpo ΑΕ – Arup – Π. Νινιός, υπέβαλε τους πιο πλήρεις φακέλους, με εντυπωσιακές αρχιτεκτονικές μελέτες και αξιόπιστα τεχνικοοικονομικά στοιχεία ενώ έδωσε δείγματα πληρότητας από απόψεως συνθέσεως.

Επιπλέον, είναι το μόνο κοινοπρακτικό σχήμα στο οποίο συμμετέχει ένας μεγάλος εκθεσιακός και συνεδριακός φορέας, η Eurexpo AE που απαριθμεί δεκατρείς (13) καταξιωμένες εταιρίες οργάνωσης εκθέσεων και συνεδρίων, οι οποίες μπορούν να διασφαλίσουν την βιωσιμότητα του έργου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024