Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΔικτύωση των φορέων του Πειραιά για τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της πόλης
Λιμένες

Δικτύωση των φορέων του Πειραιά για τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της πόλης

Στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου και διευθύνοντος συμβολυλου του ΟΛΠ ΑΕ, κ. Γ. Ανωμερίτη και του γενικού διευθυντή και προέδρου της Med Cruise κ. Σ. Χατζάκο με το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς ήταν η αναβάθμιση σχέσης λιμανιού-πόλης, η στήριξη λειτουργίας του τουριστικού τρένου και η εκμετάλλευση του τουριστικού προϊόντος που προέρχεται από την κρουαζιέρα.

Ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική ήταν η συνάντηση που πραγματοποίησαν με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ ΑΕ, κ. Γ. Ανωμερίτη και τον γενικό διευθυντή και πρόεδρο της Med Cruise κ. Σ. Χατζάκο, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, κατά την τακτική συνεδρίασή του, τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, στην οποία παρευρέθηκαν ο κ. Δ. Σπύρου, διευθυντής Διοίκησης του ΟΛΠ και η κα Ε. Μουστάκη, μέλος ΔΣ του ΟΛΠ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα θέματα που απασχολούν την πειραϊκή επιχειρηματική κοινότητα και άπτονται της αρμοδιότητας του ΟΛΠ, όπως η αναβάθμιση σχέσης λιμανιού-πόλης, η στήριξη λειτουργίας του τουριστικού τρένου, η άμεση διασύνδεση της πόλης με το λιμάνι και η εκμετάλλευση του τουριστικού προϊόντος που προέρχεται από την κρουαζιέρα, θέματα ενημέρωσης-πληροφόρησης τουριστών, η αναγκαιότητα συνεργασίας του ΟΛΠ στην προσπάθεια προβολής του Πειραιά, διαφήμισης της αγοράς και ανάπτυξης της οικονομίας της πόλης κ.ά.

Ο κ. Ανωμερίτης αναφέρθηκε στις δραστηριότητες και οικονομικούς δείκτες του ΟΛΠ ΑΕ, μίλησε για το επενδυτικό-αναπτυξιακό σχέδιο του Οργανισμού, το οποίο μετατρέπει το μεγάλου μεγέθους για τα παγκόσμια δεδομένα Λιμάνι του Πειραιά σε κύριο κόμβο για την κρουαζιέρα και τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων και αυτοκινήτων. Επεσήμανε ότι ο Πειραιάς αποτελεί δύναμη ασφάλειας και ανάπτυξης για το σύνολο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Αναφέρθηκε στις δυνατότητες και μελλοντικές προοπτικές του Λιμανιού και δήλωσε την πρόθεση στήριξης και προβολής της πόλης.

Ο πρόεδρος του ΕΣΠ κ. Γ. Ζησιμάτος ευχαρίστησε τον κ. Ανωμερίτη για την άριστη συνεργασία και τη συνεχή στήριξη της διοίκησης του ΟΛΠ στο έργο του Συλλόγου, ενώ αναφέρθηκε στις συνεχείς προσπάθειες και ενέργειες του ΕΣΠ προς την κατεύθυνση προσέγγισης του πολύτιμου τουρισμού κρουαζιέρας, με στόχο την αύξηση της κινητικότητας στο κέντρο της πόλης και την τόνωση της αγοράς.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην αναγκαιότητα δικτύωσης των φορέων της πόλης, ώστε με συνεχή κοινή προσπάθεια και συνεργασία να αξιοποιηθούν οι όποιες ευκαιρίες, που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη του Πειραιά και του λιμανιού.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024