Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΕγκαίνια του νέου προβλήτα κρουαζιέρας Αγίου Νικολάου στο λιμάνι του Πειραιά
Κρουαζιέρα

Εγκαίνια του νέου προβλήτα κρουαζιέρας Αγίου Νικολάου στο λιμάνι του Πειραιά

Το έργο δίνει μια επιπλέον θέση πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων άνω των 250 μέτρων αφού έχει μήκος 284μ. και βάθος -11, ενώ ο χερσαίος χώρος είναι 8,415 τ.μ. Έτσι οι συνολικές θέσεις παραβολής για πρόσδεση κρουαζιερόπλοιων διαμορφώνονται σε 10 (ανάλογα του μεγέθους των πλοίων).

Από την κα Έλενα Κουντουρά, αναπληρώτρια υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού και τον Captain Xu Lirong, πρόεδρο της China COSCO Shipping Corporation Limited εγκαινιάσθηκε ο νέος προβλήτας κρουαζιέρας Αγίου Νικολάου στο λιμάνι του Πειραιά σήμερα Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016. Παρόντες επίσης ήταν o κ. Ι. Μώραλης, δήμαρχος Πειραιά, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Σ. Πιτσιόρλας, o αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γ. Γαβρίλης, βουλευτές, γενικοί γραμματείς και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι.

Το έργο ολοκλήρωσε επιτυχώς η ΤΕΚΑΛ ΑΤΕ σε συνεργασία με τη Ναυτιλιακή Τεχνοδομική μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο. Το έργο κατασκευάστηκε με πλωτά κιβώτια οπλισμένου σκυροδέματος και δίνει μια επιπλέον θέση πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων άνω των 250 μέτρων, αφού έχει μήκος 284μ. και βάθος -11, ενώ ο χερσαίος χώρος είναι 8,415 τ.μ. Έτσι, οι συνολικές θέσεις παραβολής για πρόσδεση κρουαζιερόπλοιων διαμορφώνονται σε 10 (ανάλογα του μεγέθους των πλοίων).

Στο πλαίσιο της νέας σύμβασης παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο, ο ΟΛΠ ΑΕ πρόκειται να υλοποιήσει μια σειρά από μεγάλα επενδυτικά έργα, τα οποία πρόκειται να καταστήσουν το λιμάνι του Πειραιά το κορυφαίο λιμάνι κρουαζιέρας της Μεσογείου.


Από αριστερά προς δεξιά: Η κα Αγγελική Χονδροματίδου, αντιπρόεδρος ΕΟΤ, ο κ. Γιώργος Τζιάλλας, γενικός γραμματέας Υπουργείου Τουρισμού, ο captain Χu Lirong, πρόεδρος China COSCO, η κα Έλενα Κουνρουρά, αναπλ. υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, ο Captain Fu Chengqiu, διευθύνων σύμβουλος ΟΛΠ ΑΕ και ο κ. Άγγελος Καρακώστας, αναπλ. διευθύνοντος συμβούλου ΟΛΠ ΑΕ.


Από αριστερά προς δεξιά: Ο κ. Αθανάσιος Λιάγκος, ανώτερος σύμβουλος Διοίκησης και μέλος Δ.Σ. ΟΛΠ ΑΕ, ο Captain Fu Chengqiu, διευθύνωνων σύμβουλος ΟΛΠ ΑΕ, ο κ. Στέργιος Πιτσιώρλας, πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ, ο κ. Ι. Μώραλης, σήμαρχος Πειραιά, ο captain Χu Lirong,  πρόεδρος China COSCO, ο κ. Νικόλαος Αρβανίτης, μέλος Δ.Σ. ΟΛΠ ΑΕ και ο κ. Ιωάννης Κούβαρης, ανώτερος σύμβουλος Διοίκησης και μέλος Δ.Σ. ΟΛΠ ΑΕ

Ομιλία κας Έλενας Κουντουρά

Ομιλία Capt. Χu Lirong

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024