Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΕγκαινιάσθηκε το γκολφ της Κρήτης από τον υπουργό Οικονομίας

Εγκαινιάσθηκε το γκολφ της Κρήτης από τον υπουργό Οικονομίας

Ως μεγάλη ημέρα για το Ηράκλειο για την ανάπτυξη της Κρήτης αλλά και για τον Ελληνικό τουρισμό χαρακτήρισε την χθεσινή ημέρα ο υπουργός Οικονομίας κ. Νίκος Χριστοδουλάκης εγκαινιάζοντας το γκολφ στη Χερσόνησο Ηρακλείου, που συγκαταλέγεται στα πιο σύγχρονα

Ως μεγάλη ημέρα για το Ηράκλειο για την ανάπτυξη της Κρήτης αλλά και για τον Ελληνικό τουρισμό χαρακτήρισε την χθεσινή<...> ημέρα ο υπουργός Οικονομίας κ. Νίκος Χριστοδουλάκης εγκαινιάζοντας το γκολφ στη Χερσόνησο Ηρακλείου, που συγκαταλέγεται στα πιο σύγχρονα της Ευρώπης.

Ο υπουργός Οικονομίας ακόμη τόνισε ότι η επένδυση αυτή, που φθάνει τα 16 εκατ. ευρώ, θα αποτελέσει την απαρχή ενός βαθμιαίου μετασχηματισμού της ποιότητας του ελληνικού τουρισμού. Παράλληλα επεσήμανε ότι χρειάζονται να γίνουν επενδύσεις στον τουρισμό και πρόσθεσε ότι η ποιότητα είναι αυτή που μπορεί να σώσει το μέλλον του Ελληνικού τουρισμού.

Είναι παράδοξο είπε κατά την ομιλία του ένα μέρος σαν την Κρήτη που έχει ήλιο σχεδόν τριακόσιες μέρες το χρόνο να είναι ένα μέρος με τουριστικό προορισμό για λίγους μήνες το χρόνο.

Είναι μεγάλη ανάγκη συνέχισε ο κ. Χριστοδουλάκης, για την ανάπτυξη του νησιού να βρίσκουμε όλους τους τρόπους εκείνους που θα μας επιτρέψουν να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο. Αλλά για να γίνουν αυτά πρόσθεσε χρειάζονται να γίνουν επενδύσεις και μια απ αυτές μια από τις πιο βασικές είναι το γκολφ που εγκαινιάζομε σήμερα.

Ο ελληνικός τουρισμός είπε συνεχίζοντας, δεν μπορεί να ζει πα με το πλεονέκτημα που είχε πριν από 20 -30 χρόνια αλλά χρειάζεται μια πολύ ολοκληρωμένη υποδομή διότι μόνο η ποιότητα είναι αυτή που μπορεί να σώσει το μέλλον του ελληνικού τουρισμού.

Είδαμε ανέφερε χαρακτηριστικά στην περίοδο Απριλίου Μαΐου ότι καταρρακώθηκαν οι τιμές των τουριστικών υπηρεσιών προκειμένου να αντισταθμιστεί η χαμηλή ζήτηση η οποία πρόσκαιρα υπήρξε. Ο ελληνικός τουρισμός έδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν έχει γραμμή άμυνας διότι οπότε του επιτίθενται οι οργανωμένοι τουριστικοί πράκτορες του εξωτερικού υποχωρεί άτακτα και πολύ γρήγορα.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλάκη για να βγούμε από αυτή την κατάσταση να αντιμετωπίσουμε τον διεθνή ανταγωνισμό να κατοχυρώσομε την ποιότητα να αμυνθούμε απέναντι στην ανελέητη τακτική την οποία ακολουθούν οι τουριστικοί πράκτορες του εξωτερικού είναι μια: Να αποκτήσει ο ελληνικός τουρισμός βάθος και ποιότητα έτσι ώστε αυτά τα οποία προσφέρει να μην μπορούν εύκολα να συγκρίνονται με αυτά τα οποία μπορούν να προσφέρουν άλλα μέρη.

Όλα αυτά, ανέφερε ο κ. Χριστοδουλάκης απαιτούν νέες επένδυσες απαιτούν μια νέα δυναμική αντίληψη στα πάντα και σ αυτούς που ασχολούνται με τις τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και μια άλλη στάση από πλευράς Πολιτείας όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Πιστεύω πρόσθεσε ότι η επένδυση του γκολφ μπορεί να αποτελέσει ένα σταθμό από παρά πολλές απόψεις και σε παρά πολλούς τομείς. Μάλιστα χαρακτήρισε την επένδυση ως μια νίκη εναντίον της γραφειοκρατίας, εναντίον των ‘συστηματικών βασανιστηρίων’, όπως τα χαρακτήρισε «στα οποία μπαίνει πολλές φορές ο επενδυτής με τις υπηρεσίες όταν έχει να μαζέψει δεκάδες άδειες προκειμένου να πραγματοποιήσει μια αξιόλογη επένδυση».

Νομίζω συνέχισε ότι είναι καιρός να δούμε την πραγματικότητα. Αν δεν γίνουν μεγάλες επενδύσεις στον τουρισμό τα επόμενα χρόνια σιγά σιγά θα αρχίσει να φθίνει ο τουρισμός και μαζί και οι μικρές τουριστικές επιχειρήσεις.

Ακόμη, ανέφερε ότι «πρέπει να αξιοποιήσουμε το σημερινό παράδειγμα και να πάρουμε όλοι θάρρος και η Πολιτεία και επιχειρηματίες και οι τοπικές αρχές και να προχωρήσουμε σε σύγχρονες δυναμικές μεγάλες επενδύσεις οι οποίες δημιουργούν ολοκληρωμένα τουριστικά προϊόντα».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη συνεργασία και στην κοινή προσπάθεια, αφού στα «Κρητικά Γκολφ» μετέχουν 43 μέτοχοι των μεγαλύτερων τουριστικών συγκροτημάτων της Κρήτης, τονίζοντας ότι αυτό είναι ένα μεγάλο μήνυμα για το πώς μπορεί να πορευθεί η Κρήτη το επόμενο διάστημα αφήνοντας κατά μέρος της αντιπαλότητες τις διαιρέσεις και τους τοπικισμούς.

Η Κρήτη επεσήμανε έχει τα επόμενα χρόνια ανάγκη από μεγάλες συλλογικές προσπάθειες. Η Παγκρήτια ανάπτυξη πρέπει να είναι το σύνθημα όλων μας την επόμενη δεκαετία κατέληξε ο υπουργός Οικονομίας.

Κατά την διάρκεια των εγκαινίων μίλησε ο πρόεδρος της εταιρίας ‘Κρητικά Γκολφ’ κ. Μιχάλης Βρανάς που αναφέρθηκε στο ιστορικό της επένδυσης καθώς και στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν μέχρι την ολοκλήρωση της.

Επίσης, ο μητροπολίτης Πέτρας και Χερσονήσου κ. Νεκτάριος κατά την τέλεση του Αγιασμού χαρακτήρισε την επένδυση ως τη σημαντικότερη που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη, η οποία θα αναβαθμίσει τουριστικά πολιτιστικά και οικονομικά το νησί.

Ακόμη, απηύθυναν χαιρετισμούς ο δήμαρχος Χερσονήσου κ. Σπύρος Δανέλλης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γκολφ κ. Π. Δούκας που τόνισαν την ουσιαστική σημασία του γκολφ στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και ιδιαίτερα της περιοχής της Χερσονήσου.

Στη τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Μεταφορών κ. Μ. Στρατάκης γ.γ. της Περιφέρεις Κρήτης Θ. Καρούντζος, οι Νομάρχες Ηρακλείου και Ρεθύμνου Δ. Σαρρής και Γ. Παπαδάκης, οι δήμαρχοι Ηρακλείου και Μαλιών κ. Γ. Κουράκης και Κ. Λαγουδάκης, καθώς και εκπρόσωποι των τουριστικών και επιχειρηματικών φορέων της Κρήτης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024