Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΕγκαινιάστηκε από τον πρωθυπουργό το μεγάλο έργο στο “Ελληνικό”
Επενδύσεις

Εγκαινιάστηκε από τον πρωθυπουργό το μεγάλο έργο στο “Ελληνικό”

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται επίσης μεταξύ άλλων τα μεγάλα έργα υποδομής της πρώτης φάσης, μεταξύ των οποίων κα η υπογειοποίηση της λεωφόρου Ποσειδώνος, η κατασκευή με δαπάνη του επενδυτή του νέου κτηρίου ΑΜΕΑ, πρότυπο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα που παραδίδεται το καλοκαίρι του νέου έτους, ενώ ξεκινούν και οι πρώιμες εργασίες για την κατασκευή του Riviera Tower, του μεγαλύτερου πράσινου ουρανοξύστη στη Μεσόγειο.

Παρουσία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του βασικού μετόχου κ. Σπύρου Λάτση, του διευθύνοντος συμβούλου της Lamda Development, κ. Οδυσσέα Αθανασίου, υπουργών, εκπροσώπων της Εκκλησίας, των κομμάτων και της τοπικής αυτοδιοίκησης πραγματοποιήθηκαν χθες τα επίσημα εγκαίνια του Ελληνικού.

Σε μια εκδήλωση που διεξήχθη στο χώρο του πρώην Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η οικογένεια του δρ. Σπύρου Ι. Λάτση και ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development υποδέχθηκαν τον πρωθυπουργό, εκπροσώπους της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κόσμου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τελέστηκε αγιασμός από τον Μητροπολίτη Γλυφάδας Βούλας, Βάρης Βουλιαγμένης, Ελληνικού, π. Αντώνιο, ενώ μέσα από ένα ντοκιμαντέρ παρουσιάστηκε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Ελληνικού.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας: “Σήμερα, ουσιαστικά γράφεται ο πρόλογος της νέας εποχής του παραλιακού μετώπου και της Αττικής συνολικά, καθώς ξεκινά και τυπικά το κύριο μέρος της ανάπλασης του Ελληνικού. Μία από τις μεγαλύτερες -αν όχι η μεγαλύτερη- πολεοδομική παρέμβαση στην Ευρώπη, σίγουρα ένα έργο χωρίς προηγούμενο για την πατρίδα μας”.

“Το Ελληνικό θα είναι το νέο πρόσωπο της Ελλάδος στο εξωτερικό. Η επιτυχία του σχεδίου μέχρι σήμερα, που είναι συγκλονιστική, αποδεικνύει την πλήρη εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και των επενδυτών, στο όραμα της εταιρείας Lamda Development”. Αυτό τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης μετά τα επίσημα εγκαίνια της επένδυσης. Συγκεκριμένα ο υπουργός δήλωσε: “Την πρώτη μέρα που ανέλαβα την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μετά από την εντολή του κ. πρωθυπουργού, το πρώτο μου επίσημο ραντεβού ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Lamda Development, ο κ. Αθανασίου. Τότε έκανα και την πρώτη μου ανάρτηση στα social media του Υπουργείου, για να δείξω ότι για μένα το Ελληνικό ήταν ένα τεράστιο κυβερνητικό, αλλά και προσωπικό στοίχημα.

Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό της χώρας που με εμπιστεύτηκε δίνοντας στο υπουργείο μας το συντονιστικό ρόλο για να προωθούμε τις διαδικασίες και σήμερα να είμαστε όλοι μας στην ευχάριστη θέση να καμαρώνουμε τα εγκαίνια αυτού του μεγάλου έργου.

Ενός έργου που είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από ένα απλό project Real Estate. Η πιο σύγχρονη πόλη του κόσμου, με κυκλική οικονομία, βιώσιμη ανάπτυξη, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ψηφιακές τεχνολογίες, σεβασμό στο περιβάλλον και υψηλή ποιότητα ζωής φτιάχνεται πλέον στην Ελλάδα.

Το Ελληνικό θα είναι το νέο πρόσωπο της Ελλάδος στο εξωτερικό. Η επιτυχία του σχεδίου μέχρι σήμερα που είναι συγκλονιστική, αποδεικνύει την πλήρη εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και των επενδυτών, στο όραμα της εταιρείας Lamda Development και του κ. Σπύρου Λάτση, στον οποίον οφείλουμε και πολύ θερμές ευχαριστίες γιατί και στις πιο δύσκολες στιγμές του έργου δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια. Και φυσικά σε όλη την ηγεσία της Lamda, τον κύριο Αθανασίου και σε όλους τους συνεργάτες του που με απόλυτο επαγγελματισμό μας βοήθησαν να βρούμε λύσεις εκεί που άλλοι έβλεπαν μόνο προβλήματα.

Με αυτό το πνεύμα θα προχωρήσουμε σε όλα τα μεγάλα σχέδια στην Ελλάδα, γιατί πρέπει να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και να επιστρέψουμε αυτήν την εμπιστοσύνη με καλύτερη ποιότητα ζωής”.

Ο δρ. Σπύρος Ι. Λάτσης, αναφερόμενος στην επένδυση έδωσε μεταξύ άλλων έμφαση στο γεγονός ότι το έργο του Ελληνικού είναι ένα έργο που ενώνει μεγάλο μέρος των πολιτών, τρεις ελληνικές κυβερνήσεις και ακόμα και τις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις. Το Ελληνικό είναι ένα έργο που αφορά και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες της χώρα μας. Τα οφέλη από την ανάπτυξη του αφορούν και τις ασθενέστερες οικονομικές τάξεις, τόνισε ο κ. Λάτσης σε ζωντανή διαδικτυακή σύνδεση. Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ένα τμήμα του οικιστικού προγράμματος θα είναι με πολυκατοικίες, που οι αγοραστές άλλοι θα πληρώνουν με τις τιμές της τρέχουσες της αγοράς και άλλοι με πριμοδότηση από την Lamda Development και με μακροχρόνιες συμβάσεις με το τραπεζικό σύστημα. Σκοπός μας είναι όλοι να απολαμβάνουν τα οφέλη του Ελληνικού, ανέφερε ο κ.. Λάτσης

Ο κ. Αθανασίου, στην ομιλία του, ανέφερε: “Ήταν και θα είναι πολλές οι δυσκολίες σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον, αλλά αυτό το έργο μας γεμίζει με πάθος γιατί πιστεύουμε ότι αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα μας να ακουστεί με τον προσήκοντα τρόπο σε όλο τον κόσμο. Συνειδητοποιούμε πλήρως την ευθύνη που μας αναλογεί και δεσμευόμαστε ότι θα ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες για να δημιουργήσουμε την καλύτερη και ομορφότερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη. Γιατί αυτό είναι το Ελληνικό. Ένα έργο όλων μας”.

Ο κ. Αθανασίου παρουσίασε επιγραμματικά την πρόοδο των επιμέρους έργων της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη που είναι σε πλήρη εξέλιξη, καθώς και τα πρώτα παραδοτέα έργα, όπως το πρώτο μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου, το Experience Park, που έχουν ήδη επισκεφτεί ένα εκατομμύριο πολίτες, από τα περυσινά Χριστούγεννα.

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος κα Κατερίνα Παναγοπούλου.

Το έργο του Ελληνικού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τα χρονοδιαγράμματα να τηρούνται με βάση τον σχεδιασμό. Το πρώτο μέρος του μεγάλου Μητροπολιτικού Πάρκου, το Εxperience Park έκτασης άνω των 70 στρεμμάτων, έχει δοθεί στο κοινό από τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ λίγο αργότερο δόθηκε και το Experience Center, τo Κέντρο Επισκεπτών, το μεγαλύτερο στον κόσμο στο είδος του όπου οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν σε βάθος το μεγάλο έργο της ανάπλασης του Ελληνικού και να ταξιδέψουν σήμερα στο μέλλον, σε μια βιώσιμη, έξυπνη και καινοτόμο πόλη.

Ο ουρανοξύστης Riviera Tower.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται επίσης μεταξύ άλλων τα μεγάλα έργα υποδομής της πρώτης φάσης, μεταξύ των οποίων κα η υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος, η κατασκευή με δαπάνη του επενδυτή του νέου κτιρίου ΑΜΕΑ, πρότυπο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα που παραδίδεται το καλοκαίρι του νέου έτους, ενώ ξεκινούν και οι πρώιμες εργασίες για την κατασκευή του Riviera Tower, του μεγαλύτερου πράσινου ουρανοξύστη στη Μεσόγειο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024