Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΈρχονται τα πρώτα υδροπλάνα – «Πράσινο φως» για το υδατοδρόμιο της Πάτρας
Υποδομές

Έρχονται τα πρώτα υδροπλάνα – «Πράσινο φως» για το υδατοδρόμιο της Πάτρας

Το υδατοδρόμιο μετά την επιθεώρηση της επιτροπής παίρνει άδεια λειτουργίας και ετοιμάζει την έναρξη του στις επόμενες εβδομάδες.

Πρωταγωνιστικό ρόλο αποκτάει η Πάτρα καθώς ενεργοποιείται και πάλι το υδατοδρόμιο της, μετά την έγκριση χρήσης των εγκαταστάσεων. Με την τυπική διαδικασία της έγκρισης, το υδατοδρόμιο της Πάτρας θα γίνει το πρώτο υδατοδρόμιο με άδεια λειτουργίας στην Πελοπόννησο, πλήρως εναρμονισμένο με τον νέο νόμο.

Ειδικότερα, κλιμάκιο της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας – ΑΠΑ, Λιμεναρχείου, Αστυνομίας και Πυροσβεστικής βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Αχαΐας ώστε να ελέγξει τις χερσαίες και υδάτινες εγκαταστάσεις του υδατοδρομίου και να δώσει το οριστικό πράσινο φως για την επαναλειτουργία του.

Κατά την επιθεώρηση, παρευρέθηκαν υψηλόβαθμα στελέχη της Hellenic Seaplanes που συμμετέχει στο μετοχικό-επενδυτικό σχήμα του υδατοδρομίου στην εταιρεία Υδατοδρόμιο Λιμένος Πατρών.

Προηγουμένως, ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ) είχε τρέξει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την έκδοση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του υδατοδρομίου στο λιμάνι του και πλέον προχωράει στην ακόμα καλύτερη εμπορική αξιοποίησή του, δίνοντας ξανά ενεργό ρόλο στο υδατοδρόμιο της Αχαϊκής πόλης.

Στο πλαίσιο της επιθεώρησης του υδατοδρομίου Πατρών, o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους ανέφερε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που η Hellenic Seaplanes βάζει στον επενδυτικό της χάρτη το υδατοδρόμιο Πατρών, ένα από τα πρώτα υδατοδρόμια που εξυπηρέτησαν του σκοπούς των υδροπλάνων, ένα μέσο εναλλακτικό που έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα της μετακίνησης στη χώρα μας. Το υδατοδρόμιο πληροί όλες τις προϋποθέσεις, έχοντας χώρους εξυπηρέτησης επιβατών και έκδοσης εισιτηρίων, εξοπλισμό  ελέγχου  επιβατών  και  αποσκευών καθώς και υδάτινες εγκαταστάσεις για τον ελλιμενισμό των υδροπλάνων και μπαίνει στην εξίσωση των σταθμών που θα εξυπηρετήσουν πρώτοι πτήσεις προς Ιόνιο, Πελοπόννησο και άλλους προορισμούς».

Νικόλας Χαραλάμπους, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Hellenic Seaplanes

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ ΑΕ, κ. Παναγιώτης Τσώνης, τοποθετήθηκε εξίσου γύρω από το θέμα της άδειας λειτουργίας του υδατοδρομίου Πατρών: «Το τελικό στάδιο ώστε το υδατοδρόμιο της Πάτρας να είναι πλήρως αδειοδοτήμένο υδατοδρόμιο, το πρώτο πανελλαδικώς είναι γεγονός! Έχουμε εργαστεί πολύ για αυτήν την θετική πορεία του έργου και σε συνεργασία με το μετοχικό σχήμα ευελπιστούμε ότι ο ερχομός των υδροπλάνων ξανά στην πόλη μας θα μεγιστοποιήσει το brand name της, προσελκύοντας Έλληνες και ξένους τουρίστες να επισκεφθούν την Πάτρα αλλά και τη Δυτική Ελλάδα γενικότερα».

Παναγιώτης Τσώνης, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΛΠΑ ΑΕ

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024