Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΈτοιμη η νέα επέκταση του Προαστιακού από Κόρινθο προς Κιάτο
Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών

Έτοιμη η νέα επέκταση του Προαστιακού από Κόρινθο προς Κιάτο

Σε εμπορική χρήση παραδόθηκε χτες το πρωί η νέα επέκταση του Προαστιακού από την Κόρινθο έως το Κιάτο, συνολικού μήκους 21 χλμ. Στη διπλή γραμμή υψηλών ταχυτήτων, υπάρχει δυνατότητα κίνησης των τρένων με ταχύτητες έως 200 χ.α.ω. Η γραμμή είναι περιφραγμένη σε όλο το μήκος της, δεν έχει καμία ισόπεδη διάβαση με εξαίρεση το Ζευγολατιό…

Σε εμπορική χρήση παραδόθηκε χτες το πρωί η νέα επέκταση του Προαστιακού από την Κόρινθο έως το Κιάτο, συνολικού μήκους 21 χλμ. Στη διπλή γραμμή υψηλών ταχυτήτων, υπάρχει δυνατότητα κίνησης των τρένων με ταχύτητες έως 200 χ.α.ω. Η γραμμή<...>είναι περιφραγμένη σε όλο το μήκος της, δεν έχει καμία ισόπεδη διάβαση με εξαίρεση το Ζευγολατιό, όπου κατασκευάζεται ανισόπεδη διάβαση και θα παραδοθεί το επόμενο έτος. Λειτουργεί σύστημα αμφίδρομης σηματοδότησης με τηλεδιοίκηση, ενώ η γραμμή περιλαμβάνει 7 σιδηροδρομικές γέφυρες και 17 άνω & κάτω διαβάσεις.

Σε δηλώσεις του στο Κιάτο, ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης, δήλωσε σχετικά: «Παραδίδουμε σήμερα στο επιβατικό κοινό μια ακόμη επέκταση της γραμμής του Προαστιακού. Για να διευκολύνουμε τις μετακινήσεις των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής. Για να ενισχύσουμε την περιφερειακή ανάπτυξη. Διότι για την Κυβέρνηση η περιφερειακή ανάπτυξη είναι έργα που υλοποιούνται, παραδίδονται και βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Ο Προαστιακός, διευρύνει διαρκώς το δίκτυο του και αναβαθμίζει τις υπηρεσίες του. Σήμερα διαθέτει πλέον 24 συρμούς, δηλαδή τους διπλάσιους σε σχέση με πριν από έξι μήνες. Αυξάνει συνεχώς το μεταφορικό του έργο με 142 δρομολόγια ημερησίως και παραπάνω από 20 χιλιάδες επιβάτες.

Από σήμερα με την αξιοποίηση του σταθμού της Νερατζιώτισσας ως κόμβου μετεπιβίβασης, για τη σύνδεση με το πλήρως ηλεκτροκινούμενο δίκτυο προς αεροδρόμιο, μειώνουμε κατά ακόμη 8 λεπτά το χρόνο ταξιδιού από Πειραιά προς Κόρινθό. Επίσης από το νέο έτος, με την ολοκλήρωση των έργων στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αθηνών, η διαδρομή θα διαρκεί περίπου μισή ώρα λιγότερο.

Στο Κιάτο γίνεται πλέον και η μετεπιβίβαση από και προς τους μετρικούς συρμούς για Πάτρα, μειώνοντας τον συνολικό χρόνο ταξιδιού από την Αθήνα κατά τουλάχιστον 20 λεπτά.

το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών έχουμε θέσει σε κεντρική προτεραιότητα τον εκσυγχρονισμού του ελληνικού σιδηροδρόμου. Υλοποιούμε μια σειρά μεγάλων έργων, κάνοντας σημαντικά βήματα για την ανάπτυξη της χώρας και την ενίσχυση κυρίως της περιφέρειας».

Σημειώνεται πως η μετακίνηση των επιβατών του Προαστιακού από το Κιάτο ήταν χτες δωρεάν και αντί για εισιτήριο οι επιβάτες παραλάμβαναν ένα ειδικό κουπόνι.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
28/02/2024
27/02/2024
26/02/2024
23/02/2024
22/02/2024
21/02/2024