Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΗ έναρξη της διασυνοριακής υπηρεσίας επιβατών στον σιδηρόδρομο Κίνας-Λάος θεωρείται ιστορικό γεγονός
Υποδομές

Η έναρξη της διασυνοριακής υπηρεσίας επιβατών στον σιδηρόδρομο Κίνας-Λάος θεωρείται ιστορικό γεγονός

Ο σιδηρόδρομος Κίνας-Λάος είναι ένα έργο σύνδεσης μεταξύ της Πρωτοβουλίας Belt and Road που προτείνει η Κίνα και της στρατηγικής του Λάος να μετατραπεί από μια στεριανή χώρα σε έναν κόμβο που συνδέεται με την ξηρά.

Η διασυνοριακή μεταφορά επιβατών στον σιδηρόδρομο μεταξύ Κίνας και Λάος που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα θεωρείται ιστορικό γεγονός, το οποίο θα αποτελέσει σημαντικό επίτευγμα της συνεργασίας Κίνας-Λάος στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Belt and Road, σύμφωνα με το silkroadgreek.gr.

Ως η μόνη μεσόγεια χώρα του Συνδέσμου των Εθνών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) με βουνά και οροπέδια που αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% της χερσαίας έκτασής του, το Λάος έχει πραγματοποιήσει το όνειρό του να γίνει ένας χερσαίος κόμβος στην περιοχή με συνοριακός σιδηρόδρομος, δήλωσε τη Δευτέρα στο Xinhua ο Γενικός Διευθυντής του Πρακτορείου Ειδήσεων του Λάος (KPL) Khampheuy Philapha.

Ο σιδηρόδρομος Κίνας-Λάος είναι ένα έργο σύνδεσης μεταξύ της Πρωτοβουλίας Belt and Road που προτείνει η Κίνα και της στρατηγικής του Λάος να μετατραπεί από μια στεριανή χώρα σε έναν κόμβο που συνδέεται με την ξηρά.

«Η διασυνοριακή υπηρεσία επιβατών στον σιδηρόδρομο Κίνας-Λάος θα υποστηρίξει την πολιτική της κυβέρνησης του Λάος να μετατραπεί από μια χώρα που είναι περίκλειστη στη ξηρά σε χερσαία σύνδεση, ως περιφερειακή ή ακόμα και παγκόσμια», είπε ο Khampheuy.

Πρόσθεσε ότι θα ωφελήσει πολύ το Λάος, δεδομένου του σημαντικού ρόλου του στην ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Ως κύριο μέρος του διασιατικού σιδηροδρομικού δικτύου, ο σιδηρόδρομος Κίνας-Λάος θα γίνει επίσης ένα «χρυσό κλειδί» για το Λάος για τη σύνδεση με την Κίνα και άλλα μέλη των χωρών ASEAN, γεγονός που θα επηρεάσει θετικά τη Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου Κίνας-ASEAN και την ευρύτερη περιοχή και την οικονομική Συνεργασία της Υποπεριοχής Μεκόνγκ.

«Η έναρξη της διασυνοριακής υπηρεσίας επιβατών θα είναι ένα ιστορικό ορόσημο στη συνεργασία μεταξύ Λάος και Κίνας», δήλωσε στο Xinhua ο Vanxay Tavinyan, αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Προπαγάνδας και Εκπαίδευσης της Κεντρικής Επιτροπής του Λαϊκού Επαναστατικού Κόμματος του Λάος.

“Το διασυνοριακό επιβατικό τρένο θα κάνει τα διασυνοριακά ταξίδια μεταξύ Λάος και Κίνας πιο βολικά και θα ενισχύσει τις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών. Θα διευκολύνει επίσης τα ταξίδια ξένων επισκεπτών από και προς την Κίνα“, είπε.

Οι ειδικοί στον τουρισμό προέβλεψαν ότι εκατομμύρια Κινέζοι τουρίστες θα επισκεφθούν τις χώρες της ASEAN και πολλοί θα ταξιδέψουν με τον σιδηρόδρομο Κίνας-Λάος.

Ο Vanxay πίστευε ότι το διασυνοριακό τρένο θα φέρει περισσότερους τουρίστες, ειδικά Κινέζους, στο Λάος, θα δημιουργήσει ευκαιρίες ανάπτυξης για βιομηχανίες που σχετίζονται με τον τουρισμό και θα συμβάλει στη βελτίωση της διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής.

Ο σιδηρόδρομος Κίνας-Λάος, που συνδέει την πρωτεύουσα του Λάος, Βιεντιάν με το Kunming, την πρωτεύουσα της επαρχίας Yunnan της νοτιοδυτικής Κίνας, έχει φέρει μεγάλα οφέλη στον λαό του Λάος και άνοιξε έναν νέο δρόμο για την ανάπτυξη και την ευημερία του Λάος.

Ο σιδηρόδρομος σηματοδοτεί ένα μνημειώδες και ιστορικό ορόσημο στην ανάπτυξη σύγχρονων υποδομών για το Λάος, δήλωσε ο πρόεδρος του Λάος Thongloun Sisoulith στην τελετή έναρξης στις 3 Δεκεμβρίου 2021.

Ο αρχισυντάκτης της τοπικής εφημερίδας Vientiane Times, Thonglor Duangsavanh, δήλωσε στο Xinhua τη Δευτέρα ότι η διασυνοριακή υπηρεσία επιβατών θα προωθήσει σε μεγάλο βαθμό την εθνική κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη του Λάος, προσθέτοντας ότι η διασυνοριακή υπηρεσία διευκολύνει τους ανθρώπους με τους ανθρώπους ανταλλαγές μεταξύ των δύο γειτόνων.

“Αυτή θα είναι μια περήφανη στιγμή για τον λαό του Λάος, καθώς θα είναι ένα ιστορικό ορόσημο στη συνεργασία μεταξύ Λάος και Κίνας. Επιπλέον, οι άνθρωποι του Λάος μπορούν να ταξιδεύουν στην Κίνα πιο άνετα χρησιμοποιώντας το σιδηρόδρομο“, δήλωσε ο Thonglor.

Η πρώτη διασυνοριακή μεταφορά επιβατών μεταξύ Vientiane και Kunming θα ξεκινήσει ενόψει των εορτών της Πρωτοχρονιάς του Λάος, που πέφτει στις 14-16 Απριλίου.

Οι επιβάτες μπορούν να αγοράσουν εισιτήρια τρένου για διασυνοριακές υπηρεσίες ξεκινώντας την Τρίτη μέσω της εφαρμογής έκδοσης εισιτηρίων Laos-China Railway Company (LCRC), η οποία επιτρέπει στους επιβάτες να κάνουν κράτηση και να διαχειρίζονται τα ταξίδια τους με κινητά τηλέφωνα, σύμφωνα με το LCRC.

Η έναρξη της διασυνοριακής εξυπηρέτησης επιβατών στον σιδηρόδρομο Κίνας-Λάος έχει γίνει πρωτοσέλιδο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο Λάος, με το κοινό να εκφράζει τον ενθουσιασμό του.

«Είμαι έτοιμος να ταξιδέψω στην Κίνα με τρένο!» “Καλώς ήρθατε Κινέζοι επισκέπτες στο Λάος! Ελπίζουμε να απολαύσετε τη διαμονή σας εδώ”, είπαν οι κάτοικοι του Λάος.

«Ελπίζω ότι το διασυνοριακό επιβατικό τρένο θα βοηθήσει τους ανθρώπους του Λάος, ιδιαίτερα τους φοιτητές, να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα όταν ταξιδεύουν στην Κίνα για σπουδές».

“Πολύ καλά νέα! Ο σιδηρόδρομος είναι γρήγορος και οικονομικός. Το ταξίδι στην Κίνα θα είναι πιο βολικό τώρα.”

Ο σιδηρόδρομος Κίνας-Λάος, ο οποίος ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Δεκέμβριο του 2021, προσφέρει υπηρεσίες εσωτερικού επιβατών, ενώ τα τρένα μεταφέρουν τακτικά εμπορεύματα στα σύνορα Λάος-Κίνας.

Η κυβέρνηση του Λάος λαμβάνει μέτρα για να προετοιμαστεί για την έναρξη της διασυνοριακής μεταφοράς επιβατών στον σιδηρόδρομο Κίνας-Λάος για να εξασφαλίσει την ασφαλή και ομαλή μετακίνηση όλων των ταξιδιωτών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024