Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΕταιρίεςΗ Minoan Group Plc απέκτησε άδειες για φωτοβολταϊκά συστήματα
Η εγκατάσταση αναμένεται εντός του 2010

Η Minoan Group Plc απέκτησε άδειες για φωτοβολταϊκά συστήματα

Την απόκτηση νέων αδειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα συνολικής ισχύος 2,1 ΜW ανακοίνωσε ο Όμιλος Minoan Group Plc, ο οποίος υλοποιεί την τουριστική επένδυση στο Κάβο Σίδερο (Λασίθι […]

Την απόκτηση νέων αδειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα συνολικής ισχύος 2,1 ΜW ανακοίνωσε ο<...> Όμιλος Minoan Group Plc, ο οποίος υλοποιεί την τουριστική επένδυση στο Κάβο Σίδερο (Λασίθι Κρήτης), ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Όπωε αναφέρει η “Καθημερινή”, οι νέες αυτές άδειες ενισχύουν σημαντικά τη συμμετοχή της εταιρείας στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και θα αποτελέσουν περιουσιακό στοιχείο διαφορετικής θυγατρικής εταιρείας, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση. Ο Όμιλος Minoan Group Plc θεωρεί ότι η αυξανόμενη συμμετοχή του σε άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα αποφέρει επιπλέον έσοδα και θα διασφαλίσει ότι η εταιρεία παραμένει σε καλή θέση σχετικά με τη μελλοντική της ανάπτυξη. Ο Όμιλος είχε συμφωνήσει τους όρους απόκτησης των δύο πρώτων αδειών του, το Νοέμβριο του έτους 2009 (σχετική ανακοίνωση είχε δημοσιευτεί στις 18 Νοεμβρίου 2009) και αναμένεται να συνεχίσει την αναπτυξιακή του πορεία στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα.

Όταν τα συστήματα τεθούν σε πλήρη λειτουργία, τα έσοδα που θα έχει ο Όμιλος Minoan Group Plc από τις σημερινές του συμμετοχές σε άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, πλέον τόκων, θα καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των μηνιαίων γενικών εξόδων. Η εταιρεία ευρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση και άλλων αδειών καθώς και για τη χρηματοδότησή τους μέσω δανεισμού. Σκοπός είναι η πραγματοποίηση του διπλού στόχου της επίτευξης μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αφ’ ενός για το έργο Κάβο Σίδερο κι αφ’ ετέρου για τη δημιουργία μιας επένδυσης, η οποία θα καλύπτει όλες τις δαπάνες του Ομίλου.

Ο Όμιλος Minoan Group Plc συζητά με πλήθος εταιρειών σχετικά με την κατασκευή και εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών συστημάτων και αναμένεται η εγκατάστασή τους εντός του 2010. Η εν λόγω επιχειρηματική κίνηση δε θα αποφέρει μόνον έσοδα, αλλά και θα ενισχύσει τα ήδη αναγνωρισμένα περιβαλλοντικά διαπιστευτήρια του έργου Κάβο Σίδερο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Minoan Group Plc παραμένει σταθερό στη δέσμευσή του το έργο Κάβο Σίδερο να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν. Ταυτόχρονα, η εταιρεία εξακολουθεί να διερευνά και άλλες επιχειρηματικές ευκαιρίες στον ταξιδιωτικό και τουριστικό τομέα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024