Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΗ ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι πλέον η Hellenic Train
Σιδηρόδρομος

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι πλέον η Hellenic Train

Στόχος είναι η πλήρης αναμόρφωση και ανάπτυξη του τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών, ο εκσυγχρονισμός του τροχαίου υλικού και η συνεχής αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της.

H ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ μετονομάστηκε πρόσφατα σε Hellenic Train SA. Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποίησε η εταιρεία στα κεντρικά της γραφεία στην Αθήνα, παρουσίασε το νέο της όνομα και λογότυπο, τη στρατηγική και την πορεία της στον κλάδο των μεταφορών. Η νέα εταιρική ταυτότητα αποσκοπεί στην ανάδειξη της Hellenic Train SA σε έναν από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους παρόχους εμπορευματικών και επιβατικών μεταφορών, καθιστώντας την Ελλάδα γέφυρα μεταξύ Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής.

Στόχος είναι η πλήρης αναμόρφωση και ανάπτυξη του τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών, ο εκσυγχρονισμός του τροχαίου υλικού και η συνεχής αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της. Προτεραιότητα για την Hellenic Train παραμένει η άριστη εξυπηρέτηση των πελατών της.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Ιταλίας, Daniele Franco, η πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα, Patricia Falcinelli, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου FS, Luigi Ferraris, o διευθύνων σύμβουλος της TRENITALIA, Luigi Corradi, ο πρόεδρος της Hellenic Train SA, καθηγητής Dario Lο Bosco, ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Train SA, Maurizio Capotorto, καθώς και στελέχη της κυβέρνησης και του επιχειρηματικού κόσμου. O υπουργός Υποδομών και Μεταφορών της Ιταλίας Enrico Giovannini απηύθυνε χαιρετισμό μέσω video.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης υπεγράφη μνημόνιο μεταξύ της Ferrovie dello Stato Italiane και του Ελληνικού Ινστιτούτου Μεταφορών με στόχο τη συνεργασία για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, τις νέες “έξυπνες” τεχνολογίες, τις ψηφιακές μεθόδους για την ασφάλεια και συντήρηση των σιδηροδρόμων και την προώθηση των επιστημονικών μελετών της διατροπικής κινητικότητας και “ευφυών συστημάτων”.

Η. Τσιτλακίδης (ΕΞΕΠ): “Εντείνουμε τις επαφές με στόχο την εύκολη σιδηροδρομική πρόσβαση της Πιερίας από όλη την Ελλάδα”
“Εντείνουμε τις επαφές με στόχο την εύκολη σιδηροδρομική πρόσβαση της Πιερίας από όλη την Ελλάδα και κυρίως από το Μητροπολιτικό της κέντρο, την Αθήνα, των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων, καθώς και την παραχώρηση θέσεων προβολής των ακτών Ολύμπου σε αντίστοιχες θέσεις και stand στους σταθμούς της -πλέον-Hellenic Τrain”, ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης, στο περιθώριο της εκδήλωσης. Είχε προηγηθεί πρόσφατη επίσκεψη και περιήγηση στην Πιερία του εμπορικού διευθυντή της Hellenic Τrain Roberto Biasin, στο πλαίσιο συνεργασίας των δυο φορέων. “Είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την περιοχή μας να καταστούμε σιδηροδρομικός προορισμός με προφανή τεράστια οφέλη, την αύξηση των επισκεπτών καθώς και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου ενσωματώνοντας τον Όλυμπο και το υπόλοιπο ορεινό, αλλά και το παραθαλάσσιο κομμάτι της Πιερίας, στις επιλογές της εσωτερικής τουριστικής αγοράς”, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΞΕΠ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/05/2023
26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023
23/05/2023
22/05/2023