Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΗ. Τσιτλακίδης για τα οδικά έργα: Απαραίτητη η ενημέρωση και η διαβούλευση με την τοπική κοινωνία
Υποδομές

Η. Τσιτλακίδης για τα οδικά έργα: Απαραίτητη η ενημέρωση και η διαβούλευση με την τοπική κοινωνία

Συνάντηση με τους εκπροσώπους της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» είχαν οι πρόεδροι της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Ενοικιαζόμενων Δωματίων, Τουριστικών Πρακτόρων και του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Πιερίας.

Με εκπροσώπους της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ, συναντήθηκαν ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης, ο γ.γ. της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Νίκος Λαλούμης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πιερίας, Ημαθίας και Πέλλας κ. Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας κ. Κωνσταντίνος  Σιμόπουλος και ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Πιερίας κ. Μόσχος Λεοντιάδης.

Η συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ως συνέπεια των αλλεπάλληλων επιστολών και οχλήσεων από πλευράς των φορέων του τουρισμού από το 2022, είχε ως αντικείμενο την ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης των εργασιών που εκτελούνται στην Εθνική Οδό.

Επιτακτική η ανάγκη επικοινωνίας και διαβούλευσης

Είναι χαρακτηριστικό, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΞΕΠ κ. Τσιτλακίδης ότι από τα 27 έργα που γίνονται στην εθνική οδό της οποίας την ευθύνη έχει η εταιρία, τα 13 εκτελούνται μέσα στα όρια της Π.Ε Πιερίας. Τόσο ο κ. Τσιτλακίδης όσο και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες,  επεσήμαναν την ανάγκη επικοινωνίας και διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία και τους επαγγελματίες, προκειμένου να υπάρχει ένας σωστός συντονισμός, σε έναν νομό που το 75% του τουρισμού οφείλεται στον οδικό τουρισμό.

Το χρονοδιάγραμμα των έργων

Όπως τόνισαν χαρακτηριστικά, σαφώς και πρέπει να γίνουν τα έργα προκειμένου η Εθνική οδός και η σήραγγα της Κατερίνης να παρέχουν την απαιτούμενη ασφάλεια για τους χρήστες, ωστόσο η εύρυθμη λειτουργία του, είναι ζωτικής σημασίας  για την Πιερία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από πλευράς της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, σε ότι αφορά τις εργασίες στην περιοχή του Μακρυγιάλου αυτές θα ολοκληρωθούν τέλη Ιουνίου, ενώ κανονικά θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που αφορά στη γέφυρα Αιγινίου, και στη σήραγγα της Κατερίνης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023