Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΗΑΤΤΑ: Η Εγνατία Οδός αλλάζει τον τουριστικό χάρτη της βόρειας Ελλάδας
Τουριστική αξιοποίηση της Εγνατίας Οδού

ΗΑΤΤΑ: Η Εγνατία Οδός αλλάζει τον τουριστικό χάρτη της βόρειας Ελλάδας

Ο ΗΑΤΤΑ συμμετέχει μαζί με τις 11 Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, τις οποίες διασχίζει η Εγνατία Οδός, και την Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – ΑΝΚΟ, στην Προγραμματική Σύμβαση για την Τουριστική Αξιοποίηση […]

Ο ΗΑΤΤΑ συμμετέχει μαζί με τις 11 Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, τις οποίες διασχίζει η Εγνατία Οδός, και την<...> Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – ΑΝΚΟ, στην Προγραμματική Σύμβαση για την Τουριστική Αξιοποίηση της Εγνατίας Οδού “Εγνατία Τουρισμός”. Όλα τα συμβαλλόμενα μέρη συνενώνουν δυνάμεις σε ένα έργο πνοής, δημιουργώντας έναν ενιαίο τουριστικό προορισμό την Εγνατία Οδό πάνω στον άξονα της οποίας θα αναπτυχθούν συνδυαστικά πακέτα με θελκτικά τουριστικά προϊόντα.

Η Εγνατία Οδός αλλάζει τον τουριστικό χάρτη της Βόρειας Ελλάδας, αφού δημιουργεί έναν ενιαίο τουριστικό προορισμό και ενοποιεί όλους τους μεμονωμένους τουριστικούς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι μέχρι τώρα ήταν αποκομμένοι. Για τον ΗΑΤΤΑ αποτελεί τον μοχλό ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών και της τοπικής οικονομίας για τους 12 Νομούς τους οποίους διασχίζει, αρκεί να αξιοποιηθεί κατάλληλα με στρατηγική και ολοκληρωμένο σχέδιο. Η ύπαρξή της βελτιώνει την κινητικότητα ανθρώπων, μέσων, προϊόντων και υπηρεσιών και ανοίγει νέους δρόμους επικοινωνίας με τις γειτονικές χώρες, διευκολύνοντας και την μετακίνηση των τουριστών και με την έννοια αυτή μπορεί να συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη των Νομών τους οποίους διασχίζει, αξιοποιώντας τα πλούσια διαθέσιμά τους όπως περιοχές φυσικού κάλλους, θρησκευτικά μνημεία, αρχαιότητες, βιότοπους, πολιτιστική κληρονομιά και τοπικά προϊόντα.

Ο ΗΑΤΤΑ υποστηρίζει την πρωτοβουλία αυτή και συμβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο για την υλοποίηση όχι μόνον του έργου που το έχει ανατεθεί βάσει των προδιαγραφών της σύμβασης, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη φάση ή δράση κληθεί ως αρωγός να συνδράμει μέσω του θεσμικού του ρόλου και την εγνωσμένης τεχνογνωσίας του και εύχεται η πρωτοβουλία αυτή μιμητές.

Η προγραμματική σύμβαση την οποία συνυπέγραψε για τον ΗΑΤΤΑ η πρόεδρος κα Αργυρώ Φίλη, στην Ξάνθη στις 22/11/2008, επιταχύνει και δρομολογεί πλέον την υλοποίηση κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών για την ισχυρή προβολή της Εγνατίας Οδού ως ενιαίου τουριστικού προϊόντος.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024