Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΚέρδισε έδαφος ο Νομάρχης Πειραιά έναντι της “Μαρίνα Ζέας Α.Ε.”

Κέρδισε έδαφος ο Νομάρχης Πειραιά έναντι της “Μαρίνα Ζέας Α.Ε.”

Θετική φαίνεται να είναι η απάντηση του υπουργού κ. Γιώργου Σουφλιά στην απαίτηση του νομάρχη Πειραιά κ. Γιάννη Μίχα να μην εγκριθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των […]

Θετική φαίνεται να είναι η απάντηση του υπουργού κ. Γιώργου Σουφλιά στην απαίτηση του νομάρχη<...> Πειραιά κ. Γιάννη Μίχα να μην εγκριθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των έργων, που έχει κατατεθεί από την εταιρία “Μαρίνα Ζέας Α.Ε.”, και αφορά στη γενική διαμόρφωση της μαρίνας, αλλά και στη δημιουργία μεγάλης προβλήτας, όπως φαίνεται από την συνάντηση που είχαν οι δύο άντρες χθες.

Επίσης, ο νομάρχης έχει ζητήσει να ακυρωθεί η σύμβαση παραχώρησης της χρήσης της μαρίνας Ζέας από την εταιρία Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, ΕΤΑ, και να περιέλθει ο χώρος στην Αυτοδιοίκηση προκειμένου να αναπλασθεί και να αποδοθεί στους κατοίκους.

Ο νομάρχης Πειραιά συνοδευόμενος από κατοίκους του Πειραιά δημιούργησαν ένταση έξω από το γραφείο του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις αλλαγές που σχεδιάζονται στη Μαρίνα Ζέας. Ο νομάρχης ισχυρίστηκε ότι δεν κατάφερε να κλείσει ραντεβού με τον υπουργό ενώ ο κ. Σουφλιάς επισήμανε ότι δεν ήταν σωστή η σημερινή κίνηση του νομάρχη, τον οποίο κατηγόρησε για άκομψο και απαράδεκτο τρόπο άσκησης πολιτικής.

Παρόλα αυτά μετά την πραγματοποίηση της συνάντησης ο κ. Σουφλίας γνωστοποίησε ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν πρόκειται να εγκρίνει την περιβαλλοντική μελέτη που έχει σχεδιάσει η ιδιωτική εταιρία “Μαρίνα Ζέας Α.Ε.”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024