Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΛέρος: Εγκρίθηκε η προμελέτη για την αποκατάσταση του Μπούρτζι
Υποδομές

Λέρος: Εγκρίθηκε η προμελέτη για την αποκατάσταση του Μπούρτζι

Παραθέτονται οι βασικοί όροι της έγκρισης.

Το υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε τελικά την αρχιτεκτονική προμελέτη στερέωσης, αποκατάστασης και ανάδειξης του Κάστρου Μπούρτζι στην Αγία Μαρίνα Λέρου, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος του νησιού, Μιχάλης Κόλιας.

→Πώς η Λέρος κατάφερε να μπει στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη

Οι όροι της έγκρισης:
  1. Να εκπονηθεί, στο πλαίσιο εκπόνησης της οριστικής μελέτης αποκατάστασης, εδαφοτεχνική μελέτη, η οποία θα πρέπει να επιλύσει όλα τα προβλήματα των καταρρεύσεων που αντιμετωπίζει το ανατολικό πρανές του βραχώδους εξάρματος.
  2. Στο πλαίσιο της μελέτης αυτής να εκτιμηθεί η κατάσταση και των δύο άλλων πρανών, βόρειου και δυτικού, για το κατά πόσο θα πρέπει να προταθούν και σε αυτά στερεωτικές εργασίες.
  3. Με βάση τη σχεδιαστική και φωτογραφική τεκμηρίωση των αρχών του 20ου αι., αλλά και παλαιότερων, να εξεταστεί η δυνατότητα ανάκτησης του αναπτύγματος του ανατολικού περιβόλου του φρουρίου, έως το ύψος που μπορεί να τεκμηριωθεί από τις απεικονίσεις αρχείου.
  4. Μετά την ανασκαφική έρευνα στο εσωτερικό του φρουρίου να γίνει προσπάθεια τεκμηρίωσης της θέσης ή των θέσεων κλιμάκων ανόδου στη στάθμη του περιδρόμου. Εάν εντοπιστούν τέτοια στοιχεία, σε αυτές τις θέσεις να προταθεί η θέση της νέας κατασκευής κλιμακοστασίου ανόδου στη στάθμη του περιδρόμου, για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του φρουρίου.
  5. Να προβλεφθεί η κατασκευή κιγκλιδωμάτων στα επικίνδυνα σημεία του αναπτύγματος του περιβόλου για την προστασία των επισκεπτών.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/05/2023
26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023
23/05/2023
22/05/2023