Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΜέτρα για τον εκσυγχρονισμό του αερολιμένα Ηρακλείου

Μέτρα για τον εκσυγχρονισμό του αερολιμένα Ηρακλείου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας πρέπει να ληφθούν μέτρα για τον εκσυγχρονισμό του αερολιμένα Ηρακλείου ‘Nίκος Kαζαντζάκης’ προκειμένου ο αερολιμένας να μπορέσει ν’ ανταποκριθεί στις […]

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας πρέπει να ληφθούν μέτρα για τον εκσυγχρονισμό του αερολιμένα Ηρακλείου ‘Nίκος Kαζαντζάκης’ προκειμένου ο αερολιμένας να μπορέσει<...> ν' ανταποκριθεί στις ανάγκες που αυξάνουν χρόνο με το χρόνο.

Παράλληλα, ο Σύλλογος ζητά και την ενίσχυση του αεροδρομίου με επιπλέον προσωπικό, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες που προκύπτουν.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σπύρος Pολάκης, από την αρχή του 2001 μέχρι και τον περασμένο Οκτώβριο, υπήρξαν 43.871 κινήσεις αεροσκαφών στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Στο διάστημα αυτό υπήρξαν 7.321 προσγειώσεις και ανάλογες απογειώσεις αεροσκαφών που εκτελούσαν πτήσεις εσωτερικού, 12.898 πτήσεις εξωτερικού και 221 κινήσεις της Αερολέσχης. Επίσης, σημειώθηκαν 1.765 διελεύσεις από το Ηράκλειο, ενώ ο μέσος όρος κίνησης αεροσκαφών ημερησίως ήταν 193 και τους καλοκαιρινούς μήνες έφθασε τις 300.
Οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο κατάφεραν ν' αντεπεξέλθουν στις αυξημένες αυτές ανάγκες στο αεροδρόμιο, καταβάλλοντας τεράστια προσπάθεια και έχοντας υψηλή επαγγελματική συνείδηση, σύμφωνα με τον κ.Pολάκη. Έτσι, η λειτουργία του αεροδρομίου ήταν ομαλή. Αυτό βέβαια δε σημαίνει και ότι δεν υπάρχουν προβλήματα.

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά ως παράγοντες για τη δυσλειτουργία του αεροδρομίου, τη μικρή πίστα, την έλλειψη προσωπικού και τη μη ολοκλήρωση του παράλληλου τροχιοδρόμου. Ειδικά για το τελευταίο ζήτημα, ο κ.Pολάκης υποστήριξε ότι το έργο θα πρέπει να είχε ξεκινήσει τον Οκτώβριο, κάτι όμως που δεν έγινε.

Τα μέλη του Συλλόγου απηύθυναν έκκληση να ξεκινήσει το έργο άμεσα και να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Μάρτιο του 2002, ενώ ζήτησαν και να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις για να παραχωρηθούν χώροι στην YΠA, ώστε να επεκταθούν οι εγκαταστάσεις και η πίστα του αεροδρομίου.

Θίγοντας το θέμα του Λοξού Διαδρόμου, ο κ.Pολάκης είπε ότι τα μέλη του Συλλόγου "δε ρωτήθηκαν ποτέ για το σημαντικό αυτό ζήτημα". Ωστόσο, πρόσθεσε ότι αν πραγματοποιηθεί ποτέ το έργο, δεν πρέπει ν' ανατεθεί σε ιδιώτη με ανταποδοτικά οφέλη.

Ο ίδιος έκανε αναφορά και για το διάδρομο 1331, ο οποίος δε χρησιμοποιείται, λέγοντας ότι αυτό είναι παράλογο. Πρόσθεσε ότι είναι χρήσιμο να γίνει σχετική μελέτη και να χρησιμοποιείται ο διάδρομος, για να λυθεί το πρόβλημα της Aλικαρνασσού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024