Τελευταία νέα
HomeΤουριστική ΠολιτικήΝομοθεσίαΝΔ: 'Eldorado Gold, γκολφ Αφάντου, Ελληνικό, Κασσιόπη… Τίποτα δεν είναι τυχαίο'
Τουριστική πολιτική

ΝΔ: 'Eldorado Gold, γκολφ Αφάντου, Ελληνικό, Κασσιόπη… Τίποτα δεν είναι τυχαίο'

Κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι διώχνοντας σήμερα τις επενδύσεις ανοίγουν το δρόμο για νέα δημοσιονομικά μέτρα, επισημαίνουν σε Ερώτησή τους 14 βουλευτές της ΝΔ.

Ερώτηση κατέθεσαν προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας 14 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, για το θέμα που ανέκυψε με την επένδυση εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι οι ιδεοληψίες και οι αγκυλώσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχουν ως αποτέλεσμα 2.400 εργαζόμενοι να κινδυνεύουν να χάσουν τις δουλειές τους, αλλά και να χαθούν ένα δισεκατομμύριο έσοδα από την επένδυση.

Θέτουν τρία ερωτήματα προς τον αρμόδιο υπουργό, αλλά και την ίδια την κυβέρνηση:

1ον: Επιθυμεί ή όχι η Κυβέρνηση την ολοκλήρωση της εμβληματικής επένδυσης στις Σκουριές της Χαλκιδικής, με όρους αειφορίας και προστασίας του περιβάλλοντος προκειμένου να διασφαλίσει τις χιλιάδες θέσεις εργασίας, την ανάπτυξη στην περιοχή και τα έσοδα του Κράτους;
2ον: Έχει εξετάσει η Κυβέρνηση όλες τις νομικές παραμέτρους της υπόθεσης, ώστε να διασφαλίσει τα συμφέροντα του Δημοσίου και να μη ζητηθούν αποζημιώσεις από την εταιρεία;
3ον: Ταυτίζεται η κυβέρνηση με την άποψη του συμβούλου Στρατηγικού Σχεδιασμού του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Καρανίκα, που εκφράστηκε με το γνωστό ‘στα τσακίδια’;

Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας τονίζει: “H κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, κάτω από την πίεση των εξελίξεων, αλλά και τη γενική κατακραυγή, έσπευσε χθες να υπογράψει άδειες.

Το μήνυμα, όμως, που έστειλε σε όλους όσους θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα είναι αρνητικό. Τίποτα δεν είναι τυχαίο και ασφαλώς η απόφαση της Eldorado Gold δεν αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση. Είναι τυχαία η εμπλοκή με την επένδυση στο γκολφ Αφάντου στη Ρόδο, με την καθυστέρηση στο Ελληνικό, με την Κασσιόπη στην Κέρκυρα;

Ο κ. Τσίπρας είναι εγκλωβισμένος στις αντιφάσεις και στις ιδεοληψίες του. Βλάπτει σοβαρά τη χώρα. Κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν ότι διώχνοντας σήμερα τις επενδύσεις ανοίγουν το δρόμο για νέα δημοσιονομικά μέτρα.

Ο μόνος τρόπος για να βγει η χώρα από τα μνημόνια, να αυξηθεί το εισόδημα των πολιτών και για να αρχίσει η αποκλιμάκωση των φορολογικών επιβαρύνσεων, είναι η αύξηση του ΑΕΠ. Αυτή, επιτυγχάνεται μόνο με ανάπτυξη και επενδύσεις. Τις θέσεις εργασίας δεν τις δημιουργεί το Κράτος, τις δημιουργεί η ιδιωτική πρωτοβουλία”.

Ερώτηση ΝΔ -Η αναπτυξιοκτόνος κυβέρνηση αγγίζει τον χρυσό κα τον μετατρέπει σε κάρβουνο

19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024