Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΝΔ: 'Μετέωρη' η τουριστική αξιοποίηση των αιγιαλών και παραλιών της χώρας'
Τουριστική πολιτική

ΝΔ: 'Μετέωρη' η τουριστική αξιοποίηση των αιγιαλών και παραλιών της χώρας'

Οι Δήμοι της χώρας, που θα έπρεπε ήδη από τις αρχές του χρόνου να σχεδιάζουν το πλάνο αξιοποίησης της παραλιακής τους ζώνης ενόψει της τουριστικής περιόδου, ακόμη αγωνιούν για το πότε τελικά θα αποφασίσει η Κυβέρνηση να εκδώσει την απαιτούμενη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη χρήση αιγιαλού και παραλιών το τρέχον έτος.

Η συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κα Όλγα Κεφαλογιάννη και η υπεύθυνη του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών, κα Φωτεινή Αραμπατζή, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

“Φτάσαμε στον Απρίλιο του 2016, και ενώ οι Δήμοι της χώρας θα έπρεπε ήδη από τις αρχές του χρόνου να σχεδιάζουν το πλάνο αξιοποίησης της παραλιακής τους ζώνης ενόψει της τουριστικής περιόδου, ακόμη δυστυχώς αγωνιούν για το πότε τελικά θα αποφασίσει η Κυβέρνηση να εκδώσει την απαιτούμενη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη χρήση αιγιαλού και παραλιών το τρέχον έτος, λαμβάνοντας υπ’όψιν της τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που επεσήμαναν σχετικές πλημμέλειες.

Πολύτιμος χρόνος για τη θωράκιση του ελληνικού Τουρισμού, χιλιάδες ‘μετέωρες’ θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα, αλλά και τεράστια ‘διαφυγόντα’ κέρδη για τα ταμεία των Ο.Τ.Α. και του Κράτους διακινδυνεύονται από την Κυβέρνηση, που ακόμα διαβουλεύεται – και ενώ η φετινή τουριστική περίοδος ήδη έχει ξεκινήσει – με τους αρμόδιους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αδυνατώντας να κατανοήσει ότι το τουριστικό προϊόν της χώρας χρειάζεται μακροπρόθεσμη στρατηγική και Εθνικό Σχέδιο.

Αυτά, όμως, είναι ‘λεπτομέρειες’ για μία αναξιόπιστη Κυβέρνηση, που δεν μπορεί να προσφέρει ούτε καν βραχυπρόθεσμες λύσεις στα μείζονα προβλήματα του ελληνικού τουρισμού.

Αυτό, που αντιθέτως ξέρει να κάνει καλά η Κυβέρνηση, είναι να φορολογεί ακατάπαυστα την τουριστική επιχειρηματικότητα.

Τελευταίο της ‘επίτευγμα’ η φημολογούμενη αύξηση του ανώτατου συντελεστή ΦΠΑ που προτείνει στο κουαρτέτο των θεσμών, από το 23% στο 24%, αλλά και η πρόταση για επιβολή τέλους διανυκτέρευσης, που ακόμα περιμένουμε να διαψεύσει”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024