Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός ΤουρισμόςΝέα διόδια στην Εγνατία Οδό

Νέα διόδια στην Εγνατία Οδό

Στις αρχές του 2011, θα τεθούν σε λειτουργία οι πρώτοι σταθμοί διοδίων στην Εγνατία οδό, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου και διευθύνωντος συμβούλου της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε», Αναστάσιος Μουρατίδης, στη […]

Στις αρχές του 2011, θα τεθούν σε λειτουργία οι πρώτοι σταθμοί διοδίων στην Εγνατία οδό, σύμφωνα με δηλώσεις<...> του προέδρου και διευθύνωντος συμβούλου της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε», Αναστάσιος Μουρατίδης, στη συνεδρίαση της Επιτροπής ΔΕΚΟ, για τον διορισμό του, παρουσία και του υπουργού Υποδομών, Δημήτρη Ρέππα.

Οι δύο πρώτοι σταθμοί θα ανοίξουν στο ανατολικό τμήμα της και οι άλλοι δύο στη δυτική αφετηρία της, με τον πρώτο να λειτουργεί στον Πολύμηλο Κοζάνης μέσα στο καλοκαίρι, σύμφωνα με δημοσιεύσεις.

Μάλιστα, ο κ. Μουρατίδης αποκάλυψε και το κόστος διέλευσης που θα κυμαίνεται περίπου στα δύο ευρώ, όσο είναι δηλαδή σήμερα και η διέλευση από τα διόδια των Μαλγάρων.

Βάσει των παραπάνω δεδομένων, πρέπει να θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα λειτουργήσουν και τα διόδια στο Δροσοχώρι, καθώς δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στο δυτικό τμήμα της Εγνατίας έτοιμοι σταθμοί διοδίων.

Η επιβολή των διοδίων αποτελεί ζήτημα βιωσιμότητας για τη λειτουργία της Εγνατίας Οδού, καθώς, όπως παραδέχθηκε ο κ. Μουρατίδης, το μεγαλύτερο πρόβλημα της εταιρείας σήμερα είναι το κόστος εξυπηρέτησης του δανεισμού, εξαιτίας του γεγονότος ότι έχει βραχύ ορίζοντα αποπληρωμής.

Τα δάνεια ανέρχονται σε 1,1 δις ευρώ και ορισμένα είναι ετήσια, με αποτέλεσμα «η Εγνατία να έχει μεγάλο πρόβλημα διαχείρισης και να κινδυνεύει να βρεθεί προς εκπλήξεως, εάν οι τράπεζες δεν τα ανανεώσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024