Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΠροχωρά η αξιοποίηση του χιονοδρομικού κέντρου Παγγαίου

Προχωρά η αξιοποίηση του χιονοδρομικού κέντρου Παγγαίου

Στην τελευταία φάση πριν την ανάθεση βρίσκεται η μελέτη για την αξιοποίηση του χιονοδρομικού κέντρου Παγγαίου, σύμφωνα με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καβάλας…

Στην τελευταία φάση πριν την ανάθεση βρίσκεται η μελέτη για την αξιοποίηση του χιονοδρομικού κέντρου Παγγαίου, σύμφωνα<...> με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καβάλας.

Ήδη, έχει ληφθεί απόφαση για τη σύσταση του φορέα διαχείρισής του, με την ίδρυση μιας Ανωνύμου Εταιρίας, στην οποία θα συμμετάσχουν οι πέντε δήμοι της περιοχής (Ορφανού, Πιερέων, Ελευθερούπολης, Παγγαίου, Ελευθερών), η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καβάλας, η Αναπτυξιακή Εταιρία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας, ο Σύλλογος χιονοδρομίας Ορειβασίας Καβάλας και ο ΕΟΦΑΣ.

Το εκτιμώμενο κόστος της μελέτης φθάνει τις 149.000 ευρώ και η χρηματοδότησή της έχει διασφαλισθεί. Στη συγκεκριμένη μελέτη θα γίνεται μία πλήρης παρουσίαση όλων των επιμέρους ζητημάτων που αφορούν τη δημιουργία ενός χιονοδρομικού κέντρου, λειτουργικού που να πληροί το σύνολο των σύγχρονων απαιτήσεων.

Η μελέτη θα περιλαμβάνει την αποτύπωση της υφιστάμενης μονάδας, τη χωροθέτηση των πιθανών δράσεων στο ευρύτερο χώρο, τις διαδικασίες απόκτησης δικαιώματος χρήσης της γης με τις προβλεπόμενες αδειοδοτήσεις και τις μελέτες εφαρμογής των διαφόρων δράσεων του χώρου.

Όλα τα στοιχεία που θα περιλαμβάνονται στη μελέτη θα εγκριθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας, η οποία στη συνέχεια θα τις υποβάλει στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, προκειμένου το έργο να ενταχθεί σε κάποιο από τα προγράμματα του Γ΄ ΚΠΣ για την χρηματοδότησή του.

Ωστόσο, παραμένει ακόμη σε εκκρεμότητα το μείζον ζήτημα της παραχώρησης της οικοπεδικής έκτασης του χιονοδρομικού κέντρου, αφού σύμφωνα με τον Ν. 2160/93, τα χιονοδρομικά κέντρα υπάγονται στην εποπτεία και αρμοδιότητα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ΕΟΤ, και η παραχώρηση δασικής έκτασης (ώστε στη συνέχεια να χωροθετηθούν οι εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου στο Παγγαίο) μπορεί να γίνει μόνο από το Δημόσιο και μόνο προς τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, από όπου στη συνέχεια θα πρέπει να παραχωρηθεί στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καβάλας.

Για το λόγο αυτό ο νομάρχης Καβάλας, Θεόδωρος Καλλιοντζής έχει ήδη αποστείλει επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΟΤ, με την οποία του ζητείται η συνδρομή του Οργανισμού, ώστε άμεσα να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την διατύπωση αιτήματος προς το Δημόσιο για την παραχώρηση του χιονοδρομικού κέντρου, καταρχήν στον ΕΟΤ, ο οποίος στη συνέχεια θα το παραχωρήσει στη νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καβάλας, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την δημιουργία του χιονοδρομικού κέντρου, ενώ παράλληλα θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της σύστασης του φορέα διαχείρισής του.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024