Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηProject ευρωπαϊκής προτεραιότητας το έργο του οδικού άξονα 10 για την ελληνική Κυβέρνηση

Project ευρωπαϊκής προτεραιότητας το έργο του οδικού άξονα 10 για την ελληνική Κυβέρνηση

Καλά από ότι φαίνεται βαίνουν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την EBRD– Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη – για την εξασφάλιση συγχρηματοδότησης, […]

Καλά από ότι φαίνεται βαίνουν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την EBRD<...>– Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη – για την εξασφάλιση συγχρηματοδότησης, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο που αφορά στον κάθετο οδικό άξονα 10, αφού όπως επεσήμανε ο υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης “οι διεθνείς χρηματοδοτικοί οργανισμοί εμφανίζονται θετικοί”.

Να σημειωθεί ότι ο διευρωπαϊκός οδικός κάθετος άξονας 10 ενώνει την Ελλάδα με την Κεντρική Ευρώπη και διασχίζει τη Γιουγκοσλαβία, το Μαυροβούνιο και τα Σκόπια, ενώ θεωρείται υψίστης σημασίας έργο για την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών, αλλά και του ελληνικού τουρισμού.

Σε δηλώσεις του, στο περιθώριο του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ανάπτυξης Εξαγωγών, που ολοκληρώθηκε χτες, ο κ. Στυλιανίδης επισήμανε ότι “η κυβέρνηση προσπαθεί να αναδείξει το συγκεκριμένο έργο, ως project ευρωπαϊκής προτεραιότητας, αντίληψη που”, όπως πρόσθεσε “είχε κλονιστεί, και να διασφαλίσει την ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση, που θα εξασφαλίσει και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του”.

“Όσο πιο γρήγορα ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου και στη συνέχεια η λειτουργία του, τόσο μεγαλύτερα θα είναι τα ανταλλακτικά οφέλη για τις ελληνικές εξαγωγές, τον τουρισμό και για την ανάπτυξη της Βορείου Ελλάδας γενικότερα”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης.

Όπως υπενθύμισε ο ίδιος, “η ελληνική συμμετοχή στην κατασκευή του έργου υπολογίζεται στα 180 εκατ. ευρώ και η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες, προκειμένου να πετύχει την όσο μεγαλύτερη μείωση του”, ενώ τόνισε ότι σε πρόσφατη επίσκεψη στην Σερβία η ελληνική πλευρά κατάφερε να ενισχύσει τα σερβικά αιτήματα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024