Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΣύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού

Η Αθήνα, με τη δημιουργία του Πάρκου του Ελληνικού θα αποκτήσει ένα χώρο που δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από τα γνωστά μεγάλα μητροπολιτικά πάρκα της Ευρώπης, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης

Η Αθήνα, με τη δημιουργία του Πάρκου του Ελληνικού θα αποκτήσει ένα χώρο που δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από τα γνωστά μεγάλα μητροπολιτικά πάρκα της Ευρώπης, δήλωσε ο πρωθυπουργός <...>Κώστας Σημίτης μετά το πέρας ευρείας σύσκεψης με αντικείμενο την οριστικοποίηση των αποφάσεων για τη διαμόρφωση του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού, ανέφερε ο πρωθυπουργός, θα έχει συνολική έκταση 4.000 στρέμματα, στην οποία θα διαμορφωθούν μεγάλοι χώροι πρασίνου και θα δημιουργηθούν εγκαταστάσεις αναψυχής, πολιτισμού, αθλητισμού, και ένα πολυλειτουργικό Συνεδριακό-Εκθεσιακό Κέντρο. Ο χώρος του Ελληνικού θα συνδεθεί με την παράκτια ζώνη (τη ζώνη του Αγίου Κοσμά), με κατάλληλη τοπική βύθιση της Λεωφόρου Ποσειδώνος, ώστε να είναι ελεύθερη η πρόσβαση προς τη θάλασσα από το Πάρκο.

Ο χώρος του Ελληνικού θα φιλοξενήσει προσωρινά ολυμπιακές εγκαταστάσεις για διάφορα αθλήματα, που θα απομακρυνθούν ή θα αναμορφωθούν ριζικά μετά τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων. Τα κτήρια της Ολυμπιακής θα παραμείνουν και το κτήριο του πρώην Ανατολικού Αεροδρομίου θα διαμορφωθεί σε Συνεδριακό – Εκθεσιακό Κέντρο, ενώ στο κτήριο του πρώην Δυτικού Αεροδρομίου θα δημιουργηθούν πολιτιστικές και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ο κ. Σημίτης σημείωσε ότι η χρηματοδότηση της κατασκευής του Πάρκου είναι πλήρως εξασφαλισμένη καθώς ένα τμήμα της συνολικής έκτασης του χώρου του Ελληνικού, πέραν των 4.000 στρεμμάτων, θα δοθεί προς εμπορική αξιοποίηση, ώστε να καλυφθούν τόσο τα έξοδα κατασκευής του όσο και τα έξοδα αναβάθμισης υποβαθμισμένων περιοχών του Λεκανοπεδίου. Για το Μητροπολιτικό Πάρκο θα συσταθεί φορέας και τη συνέχιση της διαδικασίας θα αναλάβει υπό την εποπτεία του ΠΕΧΩΔΕ ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας σε συνεργασία με άλλα αρμόδια υπουργεία.

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι επεξεργάστηκαν αυτό το σχέδιο και δουλεύουν για την πραγματοποίησή του. Η λειτουργία του Πάρκου θα συμβάλλει στην ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των πολιτών του Λεκανοπεδίου. Θα έχουμε ένα σύγχρονο χώρο πολιτισμού, αναψυχής με υψηλές προδιαγραφές. Ένα χώρο, ο οποίος ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της περιοχής και αναβαθμίζει το σύνολο του Λεκανοπεδίου” κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, Εσωτερικών – Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Κώστας Σκανδαλίδης, ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου, Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρήστος Βερελής, Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος και Τύπου και ΜΜΕ Χρήστος Πρωτόπαπας, οι υφυπουργοί Εθνικής Aμυνας Λάζαρος Λωτίδης, Πολιτισμού Νάσος Αλευράς και Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης, ο γενικός γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων Κώστας Καρτάλης, ο διευθυντής του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού καθηγητής Γιώργος Παπαδημητρίου, ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού καθηγητής Γκίκας Χαρδούβελης, ο τεχνικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Βασίλης Μακρυωνίτης και η πρόεδρος του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας κα Μαρκοπούλου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024