Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΤα 600 εκατ. ευρώ έφθασαν οι επενδύσεις στον τουρισμό

Τα 600 εκατ. ευρώ έφθασαν οι επενδύσεις στον τουρισμό

Περίπου τα 600 εκατ. ευρώ έφτασαν μέχρι στιγμής τα κονδύλια του Γ` ΚΠΣ που προορίζονται για την ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας μας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών…

Περίπου τα 600 εκατ. ευρώ έφτασαν μέχρι στιγμής τα κονδύλια του Γ` ΚΠΣ που προορίζονται για την ανάπτυξη της τουριστικής<...> βιομηχανίας της χώρας μας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, που δημοσιεύει η εφημερίδα Ημερησία.

Συγκεκριμένα, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων του τουριστικού τομέα που έχουν ενταχθεί σε διάφορα προγράμματα του Γ΄ ΚΠΣ έφτασε τα 593 εκατ. ευρώ. Τα πρωτεία ανάμεσα στις 13 περιφέρειες της χώρας κατέχει η Κεντρική Μακεδονία με έργα συνολικού προϋπολογισμού 96,7 εκατ. ευρώ. Η υψηλή αυτή επίδοση οφείλεται σε δύο λόγους:

  • Στα υψηλά κονδύλια που έχουν εγκριθεί για έργα στη Χαλκιδική, τα οποία ξεπερνούν τα 44,4 εκατ. ευρώ, χαρίζοντάς της την πρώτη θέση ανάμεσα στους 52 νομούς της χώρας.
  • στο Γ` Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης έχουν ενταχθεί διανομαρχιακά έργα ύψους 41 εκατ. ευρώ, ποσό που είναι το υψηλότερο σε όλη τη χώρα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι τρεις περισσότερο τουριστικές περιφέρειες της χώρας, η Κρήτη, το Νότιο Αιγαίο και τα Νησιά του Ιονίου, με συμμετοχή που ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ, συγκεντρώνουν πάνω από το 35% των συνολικών επενδύσεων στον τουριστικό τομέα. Το μερίδιο της Κεντρικής Μακεδονίας φθάνει το 16,3% και της Αττικής το 14,1%. Οι τρεις πρώτοι νομοί (Χαλκιδική, Δωδεκάνησα, Αθήνα) συγκεντρώνουν το 20% των συνολικών επενδύσεων, ενώ το μερίδιο των επόμενων εννέα φθάνει στο 22% (Κέρκυρα, Κυκλάδες, Ηλεία, Ηράκλειο, Λασίθι, Αργολίδα, Ζάκυνθος, Εύβοια, Φθιώτιδα). Σε επτά νομούς δεν έχει ενταχθεί στο ΓA ΚΠΣ κανένα έργο στον τομέα του τουρισμού (Δυτ. Αττική, Δράμα, Κοζάνη, Φλώρινα, Aρτα, Ευρυτανία, Καρδίτσα).

Οι επιχορηγήσεις, που στην πλειονότητά τους έχουν ως αποδέκτες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου, χορηγούνται μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου, αλλά και μιας σειράς άλλων δράσεων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και τα προγράμματα:

  • Εκσυγχρονισμός ξενοδοχείων,
  • κάμπινγκ και ενοικιαζόμενων επιπλωμένων διαμερισμάτων που δεν υπάγονται στον Αναπτυξιακό Νόμο,
  • Επιχειρηματικά Σχέδια ΜΜΕ τουριστικών επιχειρήσεων,
  • Διάδοση Ελληνικής Κουζίνας,
  • Ενίσχυση επιχειρήσεων για απόκτηση σήματος του ΕΟΤ,
  • Παροχή κινήτρων για αύξηση της ανταγωνιστικότητας,
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024