Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΤο έργο “Νέο Λιμάνι Ηγουμενίτσας – Β΄ Φάση” εντάχθηκε στο Ταμείο Συνοχής

Το έργο “Νέο Λιμάνι Ηγουμενίτσας – Β΄ Φάση” εντάχθηκε στο Ταμείο Συνοχής

Με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ε (2006) 6946/15.12.2006 εντάχθηκε στο Ταμείο Συνοχής το έργο “Νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας- Β΄ Φάση”. Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στα 58 εκατ. Ευρώ, […]

Με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ε (2006) 6946/15.12.2006 εντάχθηκε στο Ταμείο Συνοχής το έργο “Νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας- Β΄ Φάση”<...>. Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στα 58 εκατ. Ευρώ, οι εργασίες κατασκευής θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως την 31.12.2010, ενώ η συνδρομή από το Ταμείο Συνοχής θα ανέρχεται σε 33 εκατ. Ευρώ (ποσοστό 57%).

Σημειώνεται ότι με την αίτηση συνδρομής που υποβλήθηκε από την ελληνική πλευρά, οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν με τη Β` Φάση ανάπτυξης του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας, μεταξύ των άλλων είναι:

  • Η κατασκευή νέου συνδετήριου κρηπιδώματος μήκους 372μ. μεταξύ των υφιστάμενων κρηπιδωμάτων της Α΄ Φάσης και του νοτίου προβλήτα του παλαιού Λιμένα. Με τις επιχώσεις πίσω από το συγκεκριμένο συνδετήριο κρηπίδωμα θα δημιουργηθεί νέο τμήμα χερσαίας ζώνης, έκτασης 35 στρεμμάτων. Ο χώρος αυτός θα χρησιμοποιηθεί για τη διαχείριση ασυνόδευτων φορτίων πλοίων ( Ro – Ro).
  • Η κατασκευή νέου προβλήτα για πλαγιοπρυμνοδέτηση πλοίων, κάθετα στο υφιστάμενο κρηπίδωμα της Α΄ Φάσης, μήκους 198μ.
  • Η κατασκευή νέων κτιριακών εγκαταστάσεων και συγκεκριμένα δύο νέων τερματικών σταθμών, βόρειας πύλης, πύλης ακτοπλοΐας και κτιρίου Η/Μ εγκαταστάσεων.
  • Η κατασκευή έργων εσωτερικής και εξωτερικής οδοποιίας, (εντός ζώνης λιμένα) καθώς και έργων για την απορροή των ομβρίων υδάτων της περιοχής.
  • Η εκβάθυνση και διαπλάτυνση του υφιστάμενου διαύλου (ναυσιπλοΐας, καθώς και η κατασκευή κυματοθραύστη μήκους 680μ για την προστασία του ακρωτηρίου του Δρεπάνου από τη διάβρωση λόγω κυματισμού.

Με την ευκαιρία της ένταξης του έργου στο Ταμείο Συνοχής ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: ” Με τη Β΄ Φάση του νέου Λιμένα, η Ηγουμενίτσα μετατρέπεται στην κύρια δυτική λιμενική πύλη της βορειοδυτικής και κεντρικής Ελλάδας προς της Ε.Ε. Ενισχύονται οι λιμενικές εγκαταστάσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση της επιβατικής και εμπορευματικής κίνησης και εξασφαλίζεται η καλύτερη εκμετάλλευση των υποδομών που ήδη έχουν κατασκευαστεί. Το νέο έργο θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και την οικονομική ανάπτυξη της Θεσπρωτίας, ενώ παράλληλα θα αυξήσει την απασχόληση και τη δημογραφική ανάπτυξη του τόπου.

Η Εγνατία Οδός ολοκληρώνεται, συνέχισε ο κ. Μπέζας “ο Δυτικός Aξονας ( Ιόνια Οδός) ξεκινάει να κατασκευάζεται, η Β΄ Φάση του Λιμένα Ηγουμενίτσας έχει πλέον διασφαλισμένη χρηματοδότηση, οι μελέτες για τη σύνδεση της Ηγουμενίτσας με το Δυτικό Aξονα προχωρούν. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εργάζεται συστηματικά και τηρεί τις υποσχέσεις της. Έχουμε συγκροτημένο σχέδιο για τη δημιουργία υποδομών στην Ήπειρο και το υλοποιούμε”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024