Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΒ.Κικίλιας: Oι Έλληνες γέμισαν όλους τους πασχαλινούς προορισμούς
Πολιτική

Β.Κικίλιας: Oι Έλληνες γέμισαν όλους τους πασχαλινούς προορισμούς

Το παράδειγμα της Κέρκυρας.

Στις εξαιρετικά υψηλές πληρότητες που κατέγραψαν ξενοδοχεία και καταλύματα τις ημέρες του Πάσχα αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας ότι «για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως ο Τουρισμός αποτελεί τον μεγάλο “αιμοδότη” της ελληνικής οικονομίας».

Όπως τόνισε, η φετινή έξοδος για τον εορτασμό του Πάσχα είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών με τους Έλληνες να έχουν γεμίσει όλους τους πασχαλινούς προορισμούς, ενώ ταυτόχρονα σημαντική είναι η παρουσία και των ξένων ταξιδιωτών που πλέον φτάνουν μαζικά στη χώρα μας.

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η Κέρκυρα, όπου μέσα στην Μ. Εβδομάδα οι πτήσεις στο αεροδρόμιο του νησιού ξεπέρασαν τις 260, εκ των οποίων οι 200 είναι εξωτερικού.

Το 100% άγγιξαν επίσης οι πληρότητες σε Ναύπλιο, Καστοριά, Πιερία, Μεσσηνία,  Ξυλόκαστρο, Μετέωρα, Πόρτο Χέλι, Αρχαία Ολυμπία και Ζαγοροχώρια αλλά και σε νησιωτικούς προορισμούς όπως  η Ρόδος, η Πάτμος, η Κρήτη, η Ζάκυνθος, η Χίος, η Μυτιλήνη, η Σύρος, η Σκύρος και τα Κύθηρα.

“Ο τουρισμός αποτελεί τη λαϊκή οικονομία της χώρας και η στήριξη που δίνει μας γεμίζει χαρά, γιατί οι Έλληνες δοκιμάστηκαν για πάρα πολλά χρόνια και πρέπει να μέσω του τουρισμού να συνεισφέρουμε στο εισόδημα τους” είπε ο κ. Κικίλιας, σημειώνοντας ότι τα 17,6 δισ. ταξιδιωτικά έσοδα του 2022 μοιράστηκαν στους πολίτες μέσω της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των κρίσεων που προέκυψαν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

“Έμποροι, ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο αγροτικός κόσμος που δίνει τα προϊόντα του στον τουρισμό, η κατασκευή, το real estate και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, στηρίζονται στον Τουρισμό και αποτελούν την πραγματική οικονομία της χώρας” ανάφερε χαρακτριστικά ο κ. Κικίλιας, εκτιμώνας ότι το 2023 τα ταξιδιωτικά έσοδα θα είναι τουλάχιστον 10% πάνω από τα αντίστοιχα περσινά.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024