Τελευταία νέα
HomeΤουριστική ΠολιτικήWTTC: Η Ελλάδα στο επίκεντρο των συζητήσεων – Πως χρησιμοποίησε το AI
Η Ελλάδα χαρακτηρίστηκε ως ένα εξαιρετικό ευρωπαϊκό παράδειγμα

WTTC: Η Ελλάδα στο επίκεντρο των συζητήσεων – Πως χρησιμοποίησε το AI

WTTC - Ελλάδα

Τη στιγμή που οι περισσότερες χώρες έκλειναν τα σύνορά τους, η Ελλάδα με αποφασιστικότητα και συνέπεια έκανε ένα τολμηρό βήμα που απέδωσε χρυσούς καρπούς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ριάντ, Σαουδική Αραβία – Αυτή την εβδομάδα στο Ριάντ έχουν μαζευτεί οι σημαντικότεροι ηγέτες στην αγορά του Τουρισμού για να δώσουν το “παρών” στην 22η Σύνοδο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιωτών και Τουρισμού (WTTC).

Οι συζητήσεις για το μέλλον του τουρισμού έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ οι ομιλητές είναι βέβαιοι πως βρισκόμαστε σε μια σημαντική αλλαγή του τουριστικού “γίγνεσθαι”. Η απαρχή της αλλαγή ήρθε με την πανδημία και το κλείσιμο των συνόρων. Τότε πολλοί τουρίστες είχαν “παγιδευτεί” σε χώρες και δεν αδυνατούσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Φυσικά η κριτική για την στρατηγική που υιοθέτησαν οι χώρες δεν έλειψε. Μάλιστα, στο τραπέζι των συζητήσεων βρέθηκε η Ελλάδα, η οποία χαρακτηρίστηκε ως ένα εξαιρετικό ευρωπαϊκό παράδειγμα για τον τρόπο που επέλεξε να ανοίξει τα σύνορά της.

Συγκεκριμένα η συνέπεια της πολιτικής της αλλά και η σωστή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης έφεραν σημαντικά αποτελέσματα στην τουριστική αγορά της χώρας. Η Ελλάδα με την βοήθεια AI λογισμικού κατάφερε να εντοπίσει τις χώρες, που κατέγραφαν υψηλό αριθμό κρουσμάτων και χρησιμοποίησε τα λίγα Covid test που διέθετε στους επισκέπτες από τις εν λόγω χώρες. Με αποτέλεσμα να ανοίξει τα σύνορά της για όλους τους επισκέπτες, αλλά και να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας με τα λιγότερα δυνατά test.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, όλοι οι συνομιλητές συμφώνησαν πως η μεσογειακή χώρα αποτέλεσε εξαιρετικό παράδειγμα και απέδειξε πως με την ορθή χρήση της τεχνολογίας η αγορά του τουρισμού μπορεί να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο υψηλό.

Ετικέτες
19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024