Τελευταία νέα
HomeΠροορισμοίΞεκινά έλεγχος από ορκωτούς λογιστές για προηγούμενες χρήσεις της ΕΑΤΑ
Προορισμοί

Ξεκινά έλεγχος από ορκωτούς λογιστές για προηγούμενες χρήσεις της ΕΑΤΑ

ΕΑΤΑ

Με εντολή του Δημάρχου, ξεκινά έλεγχος από ορκωτούς λογιστές στην ΕΑΤΑ για ζημιές 3.650.000 ευρώ το 2023, ενώ εγκρίθηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Με εντολή του Δημάρχου Αθηναίων, κ. Χάρη Δούκα, ξεκινά άμεσα έλεγχος από ορκωτούς λογιστές για τις προηγούμενες χρήσεις της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (ΕΑΤΑ), που είναι ο αναπτυξιακός φορέας του Δήμου Αθηναίων, και εμφάνισε σημαντικές ζημιές στην προηγούμενη χρήση του 2023.

Συγκεκριμένα, οι ζημιές της ΕΑΤΑ αυτές ανέρχονται στα 3.650.000 ευρώ, εκ των οποίων τουλάχιστον τα 2.000.000 ευρώ αποτελούν σωρευμένες ζημιές του Προγράμματος ΕΣΤΙΑ, μέσω του οποίου μισθώνονταν σπίτια σε πρόσφυγες.

Το υπόλοιπο ποσό αφορά έξοδα χρήσης και σωρευμένες ζημιές από λανθασμένο τρόπο λογιστικής διαχείρισης, της προηγούμενης διοίκησης .

Ήδη η νέα Διοίκηση της ΕΑΤΑ, με εντολή του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, ξεκινά έλεγχο από ορκωτούς λογιστές και νομικούς για την προηγούμενη περίοδο. Θα ακολουθήσει εκτεταμένος διαχειριστικός έλεγχος σε βάθος χρόνου, ώστε να αναδειχθούν οι αιτίες των μεγάλων ζημιών και να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες που θα προκύψουν.

Επισημαίνουμε, τονίζει η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων ότι το Δημοτικό Συμβούλιο με πρόσφατη απόφασή του, ενέκρινε την αναγκαία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω των ζημιών.

Ήδη μετά την ανάληψη καθηκόντων της νέας Διοίκησης, ο φορέας εξυγιαίνεται και εκσυγχρονίζεται, καθώς αλλάζει ο τρόπος λογιστικής παρακολούθησης, ενώ αποκτά και τεχνική υπηρεσία για πιο αποτελεσματική λειτουργία.

Η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), σχεδιάζει και υλοποιεί αναπτυξιακές και προωθητικές δράσεις για την ενίσχυση της εικόνας της πόλης. Πρωταρχικός της ρόλος είναι η Αθήνα να καταστεί ιδανικός προορισμός για κατοίκους, επισκέπτες, επαγγελματίες και επενδυτές.

H προώθηση της καινοτομίας, της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας -με έμφαση στους τομείς του Τουρισμού και του Πολιτισμού- η έξυπνη και βιώσιμη διαχείριση του αστικού περιβάλλοντος της Αθήνας, όπως και η προώθηση της κοινωνικής συνοχής και ένταξης είναι τομείς στους οποίους εστιάζει η Εταιρεία μέσα από τα προγράμματά της.

Η ΕΑΤΑ υποστηρίζει τις στρατηγικές και επενδυτικές προτεραιότητες του Δήμου Αθηναίων, εξασφαλίζοντας τους πόρους χρηματοδότησης μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα. Παράλληλα, συμπράττει με φορείς του ιδιωτικού τομέα προκειμένου να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν από κοινού προγράμματα και έργα που συμβάλλουν στην κοινωνική, επιχειρηματική και αστική ανάπτυξη.

19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024