Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΥφυπουργός Τουρισμού Κύπρου: Θα εργαστούμε για αύξηση της διαμονής τουριστών στο Τρόοδος
Κύπρος

Υφυπουργός Τουρισμού Κύπρου: Θα εργαστούμε για αύξηση της διαμονής τουριστών στο Τρόοδος

Θα εργαστούμε για αύξηση της διαμονής τουριστών στο Τρόοδος, δηλώνει ο νέος Υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου.

Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε εντατικά για εξεύρεση τρόπων αύξησης του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή του Τροόδους και για περαιτέρω προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού, δήλωσε τη Δευτέρα στο ΚΥΠΕ ο Υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρους Κώστας Κουμής, μετά την ενημέρωση της οποίας έτυχε από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Τροόδους, για τη μείωση που καταγράφουν οι διανυκτερεύσεις τουριστών στο ορεινό θέρετρο του νησιού, σε αντίθεση με τις ημερήσιες εξορμήσεις.

Ο κ. Κουμής παρακάθισε σε σύσκεψη με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΑΠ Τροόδους, στο πολιτιστικό κέντρο Πλατρών, η οποία έγινε με πρωτοβουλία του Υφυπουργείου Τουρισμού και πλαίσια της απόφασης του νέου Υφυπουργού να επισκεφθεί όλες τις περιοχές.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού είπε στο ΚΥΠΕ ότι η ΕΤΑΠ Τροόδους κατέθεσε υπόμνημα για εξεύρεση τρόπων αύξησης του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή του Τροόδους και για βελτίωση της συνδεσιμότητας της περιοχής με τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, καθώς και για άλλα θέματα που την απασχολούν.

Ανέφερε ότι οι τοπικοί άρχοντες έθιξαν και το θέμα της ανάπτυξης των ειδικών μορφών τουρισμού που ταιριάζουν με την περιοχή, όπως είναι ο περιπατικός και ο ποδηλατικός τουρισμούς, και ζήτησαν τη διαμεσολάβηση του Υφυπουργείου Τουρισμού για να έρθουν σε επαφή με διοργανωτές ταξιδίων που εξειδικεύονται με τις δύο αυτές μορφές τουρισμού.

Επιπλέον, ο κ. Κουμής είπε ότι ζήτησαν να εξευρεθούν τρόποι να αυξηθεί και ο εγχώριος τουρισμός στην περιοχή, ενώ έθιξαν και το θέμα του χαμηλού αριθμού των διανυκτερεύσεων στην περιοχή.

Σε σχέση με τον χαμηλό αριθμό των αφίξεων στην περιοχή, ο Υφυπουργός είπε ότι «θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα» και πρόσθεσε ότι θα γίνει επίσης προσπάθεια να εξευρεθούν εκείνοι οι τρόποι για περαιτέρω προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού και «γενικά να αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα υπάρχουν στην περιοχή και να βρούμε εκείνες τις λύσεις που θα οδηγήσουν σε περαιτέρω ανάπτυξη στην περιοχή».

Εξάλλου, σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους ο κ. Κουμής ανέφερε ότι μόλις το 2% των τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας φαίνεται να επιλέγει το Τρόοδος για διαμονή, αποδίδοντας το στην αναζήτηση διαφορετικών μορφών ψυχαγωγίας αλλά και στη συνεργασία με ταξιδιωτικούς πράκτορες.

«Θα πρέπει να δούμε το προφίλ των επισκεπτών, οι οποίοι πρέπει να είναι αυτοί που αγαπούν τη φύση, αυτοί που αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες, είναι οι περιπατητές, οι ποδηλάτες, και θα πρέπει να εργαστούμε πιο εντατικά προς αυτή την κατεύθυνση και με τους οργανισμούς του εξωτερικού που έχουν τέτοιου είδους πελατεία», συμπλήρωσε.

Ανέφερε δε ότι «η πρώτη υπόσχεση που έχουμε δώσει είναι ότι εμείς, ως το Υφυπουργείο Τουρισμού που έχουμε τεχνογνωσία σε σχέση με το ποιοι συμμετέχουν στο να καθοριστεί το μήνυμα της αγοράς, θα δώσουμε στοιχεία στην ΕΤΑΠ Τροόδους για να ξεκινήσει κάποιες προσπάθειες συνεργασίας με ταξιδιωτικούς πράκτορες του εξωτερικού, που έχουν πελάτες με βάση το προφίλ των τουριστών που επισκέπτονται το Τρόοδος».

Πρόσθεσε ακόμη ότι, από την πλευρά του, το Υφυπουργείο, «αξιοποιώντας το δικό μας ανθρώπινο δυναμικό, θα προχωρήσουμε σε δράσεις πιο έντονης προβολής της περιοχής Τροόδους», υποδεικνύοντας την ίδια ώρα ότι «δεν είναι εύκολο να αλλάξουν οι αριθμοί από τη μια μέρα στην άλλη».

Ήδη, συνέχισε, έγιναν σκέψεις για οριζόντιες δράσεις, σε συνεργασία με άλλους φορείς της Πολιτείας, οι οποίες θα ανακοινωθούν όταν ωριμάσουν, όπως είπε, οι συζητήσεις.

Τόνισε, εξάλλου, ότι το Υφυπουργείο στοχεύει ν’ αναπτύξει πιο στενή συνεργασία με την ΕΤΑΠ Τροόδους και διαβεβαίωσε πως «θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε εντατικά για καλύτερες μέρες στην περιοχή του Τροόδους».

Ευχαριστώντας τον Υφυπουργό για την επίσκεψη, ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Τρόοδους, Νίκος Ματθαίου, δήλωσε ότι ο κ. Κουμής ενημερώθηκε για τα διάφορα προβλήματα που αφορούν το τουριστικό προϊόν της περιοχής και ιδιαίτερα για τη μείωση στην προσέλευση τουριστών για διαμονή στο Τρόοδος.

«Το ζητούμενο είναι να δοθούν κάποια κίνητρα στους διοργανωτές εκδρομών του εξωτερικού, για να μπορούν να μεταφέρουν τον κόσμο στα ορεινά θέρετρα του Τροόδους, είτε σε ξενοδοχεία είτε σε τουριστικά καταλύματα», ανέφερε ο κ. Ματθαίου.

Ερωτηθείς σχετικά είπε πως, υποδομές και υπηρεσίες υπάρχουν, όπως επίσης και σημεία ειδικού ενδιαφέροντος που μπορεί να επισκεφθεί ο ντόπιος και ο ξένος τουρίστας, ενώ διευκρίνισε πως η μείωση καταγράφεται στον αριθμό των τουριστών, που επιλέγουν το Τρόοδος για τη διαμονή τους, σε αντίθεση με την ημερήσια εξόρμηση, που καταγράφει αύξηση.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων του νέου Υφυπουργού Τουρισμού με τις Εταιρείες Τουριστικής Ανάπτυξης, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη σύσκεψη, στο ΕΒΕ Λεμεσού, με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/03/2024
15/03/2024
14/03/2024
13/03/2024
12/03/2024
11/03/2024