Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΖήτημα ρύθμισης των οφειλών προς τη ΔΕΗ των ξενοδοχείων και των μικρών επιχειρήσεων ενοικιαζομένων δωματίων
Ξενοδοχία

Ζήτημα ρύθμισης των οφειλών προς τη ΔΕΗ των ξενοδοχείων και των μικρών επιχειρήσεων ενοικιαζομένων δωματίων

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας επισημαίνει ότι η κρίση και η αδυναμία ανταπόκρισης των επιχειρήσεων στις οικονομικές, φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις έχει οδηγήσει στην αύξηση των οφειλών προς τη ΔΕΗ, με αποτέλεσμα χιλιάδες ξενοδοχεία και μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων να απειλούνται με διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Το ζήτημα της ρύθμισης των οφειλών προς τη ΔΕΗ των ξενοδοχείων και των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων ενοικιαζομένων δωματίων, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο βουλευτής επισημαίνει ότι η κρίση και η αδυναμία ανταπόκρισης των επιχειρήσεων στις οικονομικές, φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις έχει οδηγήσει στην αύξηση των οφειλών προς τη ΔΕΗ, με αποτέλεσμα χιλιάδες ξενοδοχεία και μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων να απειλούνται με διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Ο κ. Κόνσολας, στην Ερώτηση που κατέθεσε, προτείνει συγκεκριμένο πλαίσιο με:

  • 48 δόσεις για τα ξενοδοχεία που λειτουργούν όλο το χρόνο.
  • 36 δόσεις για τα ξενοδοχεία που λειτουργούν πέραν του εξαμήνου.
  • 24 δόσεις για τα ξενοδοχεία με εποχική λειτουργία, μικρότερη των έξι μηνών.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά, επίσης, να υπάρξει ειδικό πλαίσιο ρύθμισης οφειλών προς τη ΔΕΗ για τα ξενοδοχεία και τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων στα νησιά που αντιμετωπίζουν τις αρνητικές συνέπειες από τις ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς
Κύριο yπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΘΕΜΑ: “Δημιουργία νέου πλαισίου ρύθμισης οφειλών προς τη ΔΕΗ για τα ξενοδοχεία και κατά περίπτωση”

Κύριε υπουργέ,

Η κρίση και η αδυναμία ανταπόκρισης των επιχειρήσεων στις οικονομικές, φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, έχει οδηγήσει στην αύξηση των οφειλών τους προς τη ΔΕΗ.

Ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν πολλά ξενοδοχεία και ιδιαίτερα αυτά που βρίσκονται στα νησιά του Αιγαίου που, πέρα από τον παράγοντα της εποχικότητας, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις αρνητικές συνέπειες από την ανεξέλεγκτη αύξηση των μεταναστευτικών ροών.

Η κυβέρνηση οφείλει να εξετάσει ξεχωριστά κάθε περίπτωση και με βάση τα αντικειμενικά στοιχεία και δεδομένα να διαμορφώσει ένα νέο πλαίσιο ρυθμίσεων οφειλών, προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία και να μην απειλούνται με διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο κύριος υπουργός
1. Εάν προτίθεται, σε συνεργασία με τη διοίκηση της ΔΕΗ, να διαμορφώσει ένα νέο πλαίσιο ρυθμίσεων με 48 δόσεις για τα ξενοδοχεία που λειτουργούν όλο το χρόνο, 36 δόσεις για όσα η λειτουργία τους υπερβαίνει το εξάμηνο και με 24 δόσεις για τα ξενοδοχεία που έχουν εποχική λειτουργία κάτω του εξαμήνου.

2. Εάν προτίθεται να διαμορφώσει ένα ειδικό πλαίσιο ρυθμίσεων οφειλών προς τη ΔΕΗ, για τα ξενοδοχεία και τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων, που βρίσκονται σε νησιά του Αιγαίου και έχουν υποστεί τις αρνητικές συνέπειες από τις ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές.

Ο ερωτών βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου”

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024