Τελευταία νέα
HomeΠροορισμοίΆνοιγμα του ΠΟΤΑΠ στις ΗΠΑ μέσα από φιλοξενία Αμερικανίδας δημοσιογράφου
Ταξίδια Εξοικείωσης

Άνοιγμα του ΠΟΤΑΠ στις ΗΠΑ μέσα από φιλοξενία Αμερικανίδας δημοσιογράφου

ΠΟΤΑΠ ΗΠΑ
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου με τη δημοσιογράφο κ. Chanin Victor

Ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης φιλοξένησε την Αμερικανίδα δημοσιογράφο Chanin Victor, προωθώντας τα τουριστικά πλεονεκτήματα της Πιερίας, με έμφαση σε φυσικές ομορφιές και πολιτιστικά αξιοθέατα.

Για την προώθηση και γνωριμία των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Πιερίας στο κοινό των ΗΠΑ, ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ), φιλοξένησε και ενημέρωσε την Αμερικανίδα δημοσιογράφο κα Chanin Victor, συντάκτρια του «TravelAge West», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τους Τουριστικούς Οργανισμούς της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, ξεναγώντας την στις φυσικές ομορφιές του τόπου με αναφορά τον ορεινό, ημιορεινό και πεδινό όγκο, το παραλιακό μέτωπο με τη μεγάλου μήκους ακτογραμμή και την πληθώρα των ξενοδοχειακών μονάδων, τους προσκυνηματικούς, αρχαιολογικούς – ιστορικούς τόπους, την παράδοση, καθώς το εθιμικό των κατοίκων, αλλά και τις παραγωγικές δραστηριότητες των πολιτών της Πιερίας.

Η φιλοξενία έλαβε χώρα το χρονικό διάστημα 24, 25 και 26 Ιουνίου. Η δημοσιογράφος από τις ΗΠΑ πληροφορήθηκε για τις δράσεις του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, με σκοπό την ανάδειξη όλων των μορφών τουρισμού σε επίπεδο νομού. Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα όσα πληροφορήθηκε, μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που εξέφρασε το θαυμασμό της, δηλώνοντας γοητευμένη από τα όσα αντίκρυσε στη μακαριστή από τους θεούς Πιερία. Στη διάρκεια της παρουσίας της πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, τα μέλη του Δ.Σ του ΠΟΤΑΠ κα Αφροδίτη Μπέλλου και κ. Στέλιο Ούζα και το Διευθυντή του Οργανισμού κ. Βασίλη Δήμου.

Την δημοσιογράφο καλωσόρισε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, η οποία αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής: «Η Πιερία με τα αρχαιολογικά και θρησκευτικά μνημεία της, το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον της, τις δυνατότητες που παρέχει για διάφορες δραστηριότητες στη φύση, τις ιδιαίτερες και ξεχωριστές τοπικές γεύσεις, καλύπτει ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων. Σταθερή επιδίωξη μας είναι η καθιέρωση της Πιερίας, ως προορισμού τεσσάρων εποχών, η ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και η διασύνδεσή τους με τον πρωτογενή τομέα και την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά».

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στην Πιερία η κα Victor επισκέφθηκε το αρχαιολογικό πάρκο του Δίου όπου και ξεναγήθηκε στη μακραίωνη ιστορία του τόπου, ενώ επισκέφθηκε και τοπικό οινοποιείο, αγροτουριστική μονάδα και την μόνιμη παλαιοντολογική έκθεση στην Νεοκαισάρεια. Παράλληλα είχε την ευκαιρία να ανακαλύψει το μυθικό βουνό του Ολύμπου, μέσα από ειδική ξενάγηση που είχε στο Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Πάρκου, τον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Παντελεήμονα και να κάνει μια σύντομη κρουαζιέρα με σκάφος στις ακτές της Πιερίας. Αναχώρησε από την περιοχή με τις καλύτερες εντυπώσεις από την αβραμιαία φιλοξενία, από το φυσικό κάλλος και το μοναδικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας που προσφέρει η Πιερία.

Βίκυ Καραντζαβέλου
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024