Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΑυλαία για το Animasyros με νέα τουριστική ταινία του ΕΟΤ
Τουριστική Πολιτική

Αυλαία για το Animasyros με νέα τουριστική ταινία του ΕΟΤ

Για Ακόμη μια χρονιά θα πραγματοποιηθεί το διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων ANIMASYROS 2022 στην Σύρο.

Με τη στήριξη και την αιγίδα του ΕΟΤ αλλά και με μια νέα τουριστική ταινία κινούμενων σχεδίων για την προβολή Ελλάδα ως έναν διαρκώς εξελισσόμενο προορισμό με βιώσιμη ανάπτυξη, ανοίγει και φέτος η αυλαία του  Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων ANIMASYROS 2022 στην Σύρο / Κυκλάδες  20 – 25/9/2022.

Ο ΕΟΤ ήταν και παραμένει αρωγός της σημαντικής αυτής διεθνούς διοργάνωσης, που φέτος θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία και δωρεάν πρόσβαση σε Ερμούπολη, Άνω Σύρο, Βάρη, Ποσειδωνία και Φοίνικα της Σύρου.

Η θεματική των φετινών εργαστηρίων αντλεί έμπνευση από τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή.

Ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης δήλωσε σχετικά: «Στηρίζουμε με υπερηφάνεια το Animasyros. Είναι μια μοναδική γιορτή που συνδέει λαούς, πολιτισμούς και ξεχωριστούς δημιουργούς προβάλλοντας παράλληλα την χώρα μας στο εξωτερικό. Το 2021 ήταν για τον ΕΟΤ και εμένα προσωπικά ένα έτος ορόσημο όσον αφορά στην συνεργασία μας με το Animasyros. Για πρώτη φορά στην ιστορία ο ελληνικός τουρισμός, με την αποφασιστική συνδρομή της δημιουργικής ομάδας του Φεστιβάλ, απέκτησε το πρώτο προωθητικό βίντεο καμπάνιας που απευθύνεται σε παιδιά και τους γονείς τους. Με τη νέα διοργάνωση η Ελλάδα γίνεται ξανά το επίκεντρο του δημιουργικού προβληματισμού για την τέχνη του animation δίνοντας τη δυνατότητα σε επαγγελματίες του χώρου αλλά και απλούς λάτρεις του animation να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις, να διευρύνουν το δίκτυό τους και να προωθήσουν  το έργο τους».

Το φεστιβάλ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων, Animasyros είναι ετήσιο παγκόσμιο γεγονός για την τέχνη της εμψύχωσης (animation) που πραγματοποιείται στην Σύρο των Κυκλάδων από το 2008, στο πλαίσιο ανάδειξης του νησιού ως τουριστικό προορισμό τεσσάρων εποχών.

Το φεστιβάλ φιλοξενεί νέους και καταξιωμένους δημιουργούς ταινιών κινουμένων σχεδίων από όλη την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, οι οποίοι συμμετέχουν με έργα τους στα τρία (3) ξεχωριστά διαγωνιστικά τμήματα, στα πληροφοριακά τμήματα και στις αφιερωματικές ενότητες.

Κεντρική θέση στο φετινό Φεστιβάλ έχει το εκτεταμένο αφιέρωμα στο  animation των Βαλτικών Χωρών.

Εκτός από τις προβολές, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Animasyros περιλαμβάνει εργαστήρια κινουμένων σχεδίων που απευθύνονται σε παιδιά, εφήβους ΑμεΑ και νέους επαγγελματίες, υπό το συντονισμό διακεκριμένων εκπαιδευτών από όλον τον κόσμο.

Το πρόγραμμα

Με ένα πρόγραμμα πιο πλούσιο από ποτέ, το μεγαλύτερο Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων στην Ελλάδα και ένα από τα 20 κορυφαία του είδους στην Ευρώπη συγκεντρώνει περισσότερες από 200 ταινίες καταξιωμένων και νέων δημιουργών από43 διαφορετικές χώρες,περιλαμβάνει 8 διαγωνιστικά τμήματα (Διεθνές, Φοιτητικό, K.ID.S, AnimaPride, Εθνικό Διαγωνιστικό, TV & Commissioned Films, Ταινιών Μεγάλου Μήκους & EU Values), ειδικά αφιερώματα, εκπαιδευτικά εργαστήρια, περιφερειακές δράσεις, διεθνείς συνεργασίες και την αγορά που αποτελεί, πλέον, κέντρο αναφοράς για τη βιομηχανία του κλάδου στην Ανατολική Μεσόγειο!

Η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ πραγματοποιείται στις 22 Σεπτεμβρίου 2022 στις 20.00 στο Θέατρο Απόλλων. Εκεί, μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστεί η νέα ταινία animation παραγωγής του Animasyros που δημιουργήθηκε για τον ΕΟΤ καθώς και η νέα ταινία της σειράς “Ενενήντα Δεύτερα” σε συνεργασία με τον Μελωδία 99.2 αφιερωμένη αυτή τη φορά στον μεγάλο Συριανό ποιητή και στιχουργό Μάνο Ελευθερίου.

Η  ταινία ΕΟΤ

Πρόκειται για μια καινοτόμα πρόταση προβολής του σύγχρονου χαρακτήρα της χώρας σε  σενάριο του ΕΟΤ  με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Η ταινία θα εστιάζει στην ανάδειξη των τουριστικών δυνατοτήτων που διαθέτει η Ελλάδα, καταδεικνύοντας γιατί αποτελεί το 5ο πιο ισχυρό τουριστικό brand παγκοσμίως.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024