Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομία3ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Νεοφυών Επιχειρήσεων Γαστρονομικού Τουρισμού
Γαστρονομικός τουρισμός

3ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Νεοφυών Επιχειρήσεων Γαστρονομικού Τουρισμού

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι υποψήφιες επιχειρήσεις θα απολάβουν μια σειρά προνόμια όπως: καθοδήγηση από τον UNWTO και κορυφαίους εταίρους, επενδυτικές ευκαιρίες, συμμετοχή στο δίκτυο καινοτομίας του ΠΟΤ, ευκαιρίες υποτροφιών για τη Διαδικτυακή Ακαδημία Τουρισμού, ευκαιρία να παρουσιάσουν την εκκίνησή τους στο 7ο Φόρουμ Τουρισμού Γαστρονομίας του ΟΗΕ (Νάρα, Ιαπωνία Ιούνιος 2022) κ.ά.

Με επιστολή της υφυπουργού Τουρισμού κας Σοφίας Ζαχαράκη, αρμόδιας για τις ειδικές μορφές τουρισμού, το Υπουργείο Τουρισμού ενημέρωσε τα επιμελητήρια, τις ενώσεις και φορείς του Τουρισμού, για τον 3ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Νεοφυών Επιχειρήσεων Γαστρονομικού Τουρισμού (3RD Global Gastronomy Tourism Startup Competition) του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) που υλοποιείται σε συνεργασία με το Βασκικό Γαστρονομικό Κέντρο (Basque Culinary Center).

Στόχος του διαγωνισμού η επιτάχυνση των τουριστικών πρωτοβουλιών Γαστρονομίας μέσα από την Καινοτομία, για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG), για έναν πιο βιώσιμο και ανθεκτικό τουρισμό, χωρίς αποκλεισμούς.

Σε ποιους απευθύνται – Κατηγορίες διαγωνισμού:

  1. Νεοφυείς επιχειρήσεις που αναπτύσσουν και προωθούν τη δημιουργία μίας νεοφυούς επιχείρησης με βασική συνιστώσα την υψηλή τεχνολογία για την παροχή λύσεων ή νέων υπηρεσιών που σχετίζονται με τον τομέα του γαστρονομικού τουρισμού.
  2. Νεοφυείς επιχειρήσεις που αναπτύσσουν και προωθούν έργα με βασική συνιστώσα τον μετασχηματισμού και την κοινωνική βελτίωση στον τομέα τους και συνδέονται με τον τομέα του γαστρονομικού τουρισμού.
  3. Νεοφυείς επιχειρήσεις που αναπτύσσουν και προωθούν έργα με βασική συνιστώσα τη βιωσιμότητα και/ή τη διαχείριση των αποβλήτων που απορρέουν από τα τρόφιμα σε σχέση με τον αντίκτυπο που προκαλείται από τους τουρίστες

Ευκαιρίες – Παροχές:
Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι υποψήφιες επιχειρήσεις θα απολάβουν μια σειρά προνόμια όπως: καθοδήγηση από τον UNWTO και κορυφαίους εταίρους, επενδυτικές ευκαιρίες, συμμετοχή στο δίκτυο καινοτομίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, ευκαιρίες υποτροφιών για τη Διαδικτυακή Ακαδημία Τουρισμού, ευκαιρία να παρουσιάσουν την εκκίνησή τους στο 7ο Φόρουμ Τουρισμού Γαστρονομίας του ΟΗΕ (Νάρα, Ιαπωνία Ιούνιος 2022) κ.ά.

Όπως υπογράμμισε σχετικά στην επιστολή της η κα Ζαχαράκη: “Η αδιαμφισβήτητη επίδραση της γαστρονομίας στα ταξίδια και η αυξανόμενη ζήτηση γαστρονομικού τουρισμού έχουν καταστήσει τη συγκεκριμένη μορφή τουρισμού μία από τις σημαντικότερες ειδικές μορφές με ευκαιρίες ανάπτυξης που προσελκύουν το αυξανόμενο ενδιαφέρον και των κυβερνήσεων. Ο γαστρονομικός τουρισμός τονώνει την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία νέων εταιρειών και οργανισμών και επηρεάζει μέσω των πολλαπλασιαστικών του αποτελεσμάτων πολλούς κλάδους. Πράγματι η χώρα μας έχει σημαντικό δυνητικό πλεονέκτημα στον τομέα της γαστρονομίας, που αν αξιοποιηθεί μπορεί να συμβάλλει καταλυτικά στην ενίσχυση του εθνικού τουριστικού προϊόντος προσδίδοντάς του περαιτέρω χαρακτηριστικά μοναδικότητας και αυθεντικότητας”.

  • Προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων: 01 Ιουνίου 2022
  • Ανακοίνωση των επικρατέστερων υποψηφιοτήτων στην σχετική ιστοσελίδα του UNWTO: 15 Σεπτεμβρίου 2022
  • Ανακοίνωση των νικητών και συνεδρία: Δεκέμβριος 2022.

Πληροφορίες για τους όρους και τα κριτήρια του διαγωνισμού καθώς και για την ηλεκτρονική φόρμα υποβολής αίτησης συμμετοχής στον επίσημο σύνδεσμο του διαγωνισμού.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

08/06/2023
07/06/2023
06/06/2023
02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023