Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑεροσκάφος της West Caribbean Airways συνετρίβη χτες στη Βενεζουέλα

Αεροσκάφος της West Caribbean Airways συνετρίβη χτες στη Βενεζουέλα

`Αλλη μια αεροπορική τραγωδία σημειώθηκε χτες, Τρίτη 16 Αυγούστου 2005, καθώς αεροσκάφος, τύπου MD-80, της εταιρίας West Caribbean Airways, που εκτελούσε την πτήση Παναμά – Μαρτινίκα με 152 επιβάτες και 8μελές πλήρωμα, συνετρίβη σε περιοχή της Βενεζουέλας, κοντά στα σύνορα με τη Κολομβία, εξαιτίας μηχανικού προβλήματος…

`Αλλη μια αεροπορική τραγωδία σημειώθηκε χτες, Τρίτη 16 Αυγούστου 2005, καθώς αεροσκάφος, τύπου MD-80, της εταιρίας West Caribbean Airways,<...>που εκτελούσε την πτήση Παναμά – Μαρτινίκα με 152 επιβάτες και 8μελές πλήρωμα, συνετρίβη σε περιοχή της Βενεζουέλας, κοντά στα σύνορα με τη Κολομβία, εξαιτίας μηχανικού προβλήματος.

Όπως ανακοίνωσαν οι κολομβιανές αρχές στη Μποκοτά, δεν υπάρχουν επιζώντες μεταξύ των επιβατών και του πληρώματος, ενώ σύμφωνα με τον διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Βενεζουέλας, κ. Γκερμάν Μπράτσο, “οι περισσότεροι από τους επιβάτες ήταν Γάλλοι”.

Σε χτεσινή του τηλεοπτική συνέντευξη, ο Υπουργός Εσωτερικών της Βενεζουέλας, κ. Τζέσε Σακόν, ανέφερε ότι “το αεροπλάνο άλλαξε πορεία όταν διαπιστώθηκε για πρώτη φορά το μηχανικό πρόβλημα, θέλοντας να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της πόλης Μαρακαΐμπο, αλλά συνετρίβη στην ορεινή περιοχή Σιέρα Περίχα. “Το αεροπλάνο πετούσε πάνω από τον εναέριο χώρο της Βενεζουέλας, όταν παρουσίασε πρόβλημα στον ένα κινητήρα, έπειτα στον άλλο και στη συνέχεια άρχισε να πέφτει με ταχύτητα 7.000 ποδών το λεπτό”, είπε χαρακτηριστικά.

Οι αρχές της Βενεζουέλας ανακοίνωσαν πως είχαν χάσει την επαφή τους με το αεροσκάφος, ενώ νωρίτερα ο πιλότος είχε αναφέρει ότι υπήρχε μηχανικό πρόβλημα. Στη συνέχεια αναφέρθηκε έκρηξη κοντά στα σύνορα με την Κολομβία.

Να υπογραμμιστεί ότι άμεση ήταν η κινητοποίηση των σωστικών συνεργείων, τα οποία μετέβησαν στην περιοχή, προκειμένου να αναζητήσουν τους επιβάτες του αεροσκάφους, το έργο των οποίων ωστόσο ήταν ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς στην περιοχή έπεφτε δυνατή βροχή και υπήρχε ομίχλη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
21/06/2024
20/06/2024
19/06/2024
18/06/2024
17/06/2024
14/06/2024