Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑκόμη ένα πλήγμα για τον τουρισμό του Παρισιού από τη ληστεία εις βάρος της Kim Kardashian
Προορισμός

Ακόμη ένα πλήγμα για τον τουρισμό του Παρισιού από τη ληστεία εις βάρος της Kim Kardashian

Ο δήμαρχος του Παρισιού ανέφερε πως ένα μικρό πράγμα όπως η κλοπή κοσμημάτων αξίας 10 εκατ. ευρώ δεν πρέπει να αποτελέσει αιτία για να σταματήσουν οι επισκέψεις των τουριστών στην πόλη, κάνοντας νύξη πως δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης της ασφάλειας και της ακεραιότητας των πολιτών.

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, που αποτέλεσαν μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό της Γαλλίας γενικότερα και της πρωτεύουσας ειδικότερα, έρχεται η ληστεία της κατοικίας στην οποία διέμενε η Kim Kardashian για να ταράξει και πάλι τα νερά. Ενώ κυριαρχούσε ήδη φόβος για κάποιο τρομοκρατικό συμβάν, τώρα προστέθηκε ένας ακόμη, αυτός των ληστειών. Τα γεγονότα αυτά, όπως είναι λογικό θα δημιουργήσουν δεύτερες σκέψεις στους ενδιαφερόμενους που θα επισκέπτονταν το Παρίσι.

Όπως αναφέρουν οι γαλλικές αρχές, πέντε ένοπλοι ληστές εισέβαλαν μεταμφιεσμένοι αστυνομικοί στην πολυτελή κατοικία της γνωστής celebrity μεταξύ 2 και 4 τα ξημερώματα της Δευτέρας 3 Οκτωβρίου και έκλεψαν κοσμήματα αξίας 10 εκατ. ευρώ. Όλες οι αστυνομικές αρχές έσπευσαν να εξιχνιάσουν το έγκλημα αυτό και διαβεβαίωσαν τους πολίτες αλλά και την ίδια την Kardashian πως θα βρεθεί λύση.

Η ληστεία αυτή έφερε στο προσκήνιο πολλά ερωτηματικά στους πολίτες για την ποιότητα της ασφάλειας στην πόλη τους. Υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για τους τρόπους με τους οποίους αντιμετωπίζουν τέτοια περιστατικά τόσο η κυβέρνηση όσο και η αστυνομία.

Ωστόσο, σε δήλωσή του μετά το γεγονός, ο δήμαρχος του Παρισιού ανέφερε πως ένα μικρό πράγμα όπως η κλοπή κοσμημάτων αξίας 10 εκατ. ευρώ δεν πρέπει να αποτελέσει αιτία για να σταματήσουν οι επισκέψεις των τουριστών στην πόλη, κάνοντας νύξη πως δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης της ασφάλειας και της ακεραιότητας των πολιτών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Forbes, δεν είναι παράλογο το Παρίσι να έρθει αντιμέτωπο με ακόμη μεγαλύτερη πτώση στον εισερχόμενο τουρισμό του μετά από τα συνεχόμενα αρνητικά για την ασφάλεια του επισκέπτη γεγονότα. Η ληστεία στην κατοικία της διάσημης celebrity έρχεται για να καταστρέψει περισσότερο την ήδη άσχημη κατάσταση της γαλλικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, το ποσοστό των αφίξεων στα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας για το πρώτο μισό του έτους ήταν μειωμένα κατά 6,4% συγκριτικά με το 2015. Πιο συγκεκριμένα, τα ξενοδοχεία του Παρισιού από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο του έτους υποδέχτηκαν 14,9 εκατ. επισκέπτες, ενώ την ίδια περίοδο το 2015 το νούμερο ήταν αυξημένο κατά ένα εκατομμύριο.

Στη φωτογραφία, το πολυτελές διαμέρισμα στο Παρίσι, στο οποίο διέμενε η Kim Kardashian.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024