Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείς'Θύμα' του COVID-19 και το καρναβάλι του Ρίο, αναβάλλεται επ’αόριστον
Προορισμός

'Θύμα' του COVID-19 και το καρναβάλι του Ρίο, αναβάλλεται επ’αόριστον

Η Βραζιλία αντιμετωπίζει το χειρότερο ξέσπασμα του COVID-19 μετά τις ΗΠΑ και το καρναβάλι του Ρίο θα ήταν αυξημένου ρίσκου, με πλήθη κόσμου στριμωγμένου να χορεύει στους δρόμους. Η χώρα έχει 4,66 εκατ. κρούσματα και σχεδόν 140.000 θανάτους από COVID-19.

Το διάσημο Καρναβάλι του Ρίο ντε Ζανέιρο, το οποίο επρόκειτο να διεξαχθεί τον Φεβρουάριο, αναβλήθηκε επ’αόριστον εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

“Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η εκδήλωση πρέπει να αναβληθεί. Απλούστατα δεν μπορούμε να την κάνουμε τον Φεβρουάριο. Οι σχολές Samba δεν έχουν ούτε τον χρόνο, ούτε τους χρηματοδοτικούς και οργανωτικούς πόρους ώστε να είναι έτοιμες τον Φεβρουάριο”, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Jorge Castanheira, πρόεδρος της Ανεξάρτητης Ένωσης Σχολών Samba του Ρίο (LIESA), που διοργανώνει το καρναβάλι.

“Είναι εξαιρετικά δύσκολο να πραγματιοποιήσουμε το καρναβάλι χωρίς να έχει βρεθεί πρώτα το εμβόλιο. Δε γίνεται να έχουμε καρναβάλι χωρίς ασφάλεια”.

Η Βραζιλία αντιμετωπίζει το χειρότερο ξέσπασμα του COVID-19 μετά τις ΗΠΑ και το καρναβάλι του Ρίο θα ήταν αυξημένου ρίσκου, με πλήθη κόσμου στριμωγμένου να χορεύει στους δρόμους και να περιδιαβαίνει το διάσημο “Sambadrome” με τις παρελάσεις και τα ολονύχτια πάρτυ.

Η ανακοίνωση της LIESA ισχύει μόνο για τον διαγωνισμό σχολών Samba, στον οποίο συμμετέχουν οι 13 καλύτερες σχολές Samba της χώρας. Το Καρναβάλι περιλαμβάνει επίσης πολλές άλλες εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων λιγότερο επίσημων πάρτι στο δρόμο, με τις αρχές της πόλης να μην έχουν ακόμη ανακοινώσει εάν θα τα επιτρέψουν.

Η Βραζιλία έχει 4,66 εκατ. κρούσματα και σχεδόν 140.000 θανάτους από COVID-19, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Κατά μέσο όρο, περίπου 30.000 νέες περιπτώσεις και 735 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν κάθε μέρα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας της χώρας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024