Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑναμένεται να ανοίξει η Κινέζικη αγορά και για την Ελλάδα

Αναμένεται να ανοίξει η Κινέζικη αγορά και για την Ελλάδα

Οι Κινέζοι τουρίστες από την 1η του Σεπτέμβρη θα μπορούν επιτέλους να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρα τους για διακοπές στην Ευρώπη, αφού σύμφωνα με ανακοίνωση της κινέζικης κυβέρνησης άλλες 27 Ευρωπαϊκές χώρες θα λάβουν την πολυπόθητη έγκριση για…

Οι Κινέζοι τουρίστες από την 1η του Σεπτέμβρη θα μπορούν επιτέλους να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρα τους για διακοπές<...> στην Ευρώπη, αφού σύμφωνα με ανακοίνωση της κινέζικης κυβέρνησης άλλες 27 Ευρωπαϊκές χώρες θα λάβουν την πολυπόθητη έγκριση για να δέχονται κινέζους τουρίστες. Συγκεκριμένα, οι νέες χώρες θα είναι: η Αυστρία, το Βέλγιο, η Κύπρος, η Τσεχία, η Δανία, η Εσθονία, η Φιλανδία, η Γαλλία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Λετονία, η Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, η Μάλτα, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Σλοβακία, η Σλοβενία, η Ισπανία, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Ισλανδία, η Ελβετία, το Λιγχεστάιν, και η Ρουμανία. Μετά την ένταξη αυτών των χωρών, ο συνολικός αριθμός των εγκεκριμένων χωρών που μπορούν να επισκεφθούν οι κινέζοι τουρίστες φθάνει τις 53.

Από την ελληνική πλευρά έχουν πλέον σταματήσει οι μεμονωμένες προσπάθειες για την λήψη της έγκρισης του ‘approved destination status’, αφού αναμένεται η χώρα μας να γίνει πλέον εγκεκριμένος τουριστικός προορισμός όπως όλη σχεδόν η Ευρώπη μετά την παραπάνω απόφαση.

Σύμφωνα με κινέζικα δημοσιεύματα οι τουριστικοί πράκτορες στο Πεκίνο, τη Σαγκάη, και το Γκουανγκτσού ετοιμάζουν τα πακέτα τους τα οποία όμως στοχεύουν στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Το κόστος των πακέτων της Ευρώπης θα είναι περίπου 1.200 δολάρια το άτομο.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, ΠΟΤ, η Κίνα είναι ανάμεσα στις 10 χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό εξαγωγής τουριστικού συναλλάγματος και τουριστικής κατανάλωσης. Από το 1994 ως το 2003 κάθε χρόνο ο αριθμός των εξερχόμενων κινέζων τουριστών αυξανόταν κατά περίπου 13,87% φθάνοντας συνολικά τα 100 εκατ. Πέρσι ο αριθμός τους για πρώτη φορά έφθασε τα 20,2 εκατ. τουρίστες ξεπερνώντας και ακόμα και του Ιάπωνες τουρίστες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024