Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΑνανεωμένη βρετανική ταξιδιωτική οδηγία για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Euro
Αθλητικός τουρισμός

Ανανεωμένη βρετανική ταξιδιωτική οδηγία για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Euro

Οι Βρετανοί φίλαθλοι καλούνται, σύμφωνα με ανανεωμένη ταξιδιωτική οδηγία του Βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών, να βρίσκονται σε επιφυλακή, ιδίως στους χώρους που φιλοξενούν εκδηλώσεις για το Euro και να ακολουθούν κατά γράμμα τις συμβουλές και τις οδηγίες των γαλλικών αρχών.

Ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών για τους Βρετανούς φαν του ποδοσφαίρου που σκοπεύουν να επισκεφθούν τη Γαλλία για το Euro 2016. Οι Βρετανοί φίλαθλοι καλούνται να βρίσκονται “σε συνεχή επιφυλακή”, ιδίως στα γαλλικά γήπεδα, και να ακολουθούν κατά γράμμα τις συμβουλές και τις οδηγίες των γαλλικών αρχών

Όπως αναφέρει το Foreign Office στην ανακοίνωσή του, “τα στάδια, οι περιοχές όπου συγκεντρώνονται οπαδοί, οι τοποθεσίες απ’ όπου τα ΜΜΕ μεταδίδουν το πρωτάθλημα και οι κόμβοι μέσων μαζικής μεταφοράς αποτελούν πιθανούς στόχους τρομοκρατικών επιθέσεων”.

Η προειδοποίηση από το Foreign Office έρχεται στον απόηχο της σύλληψης ενός Γάλλου πολίτη στα σύνορα Πολωνίας – Ουκρανίας, ο οποίος είχε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο στην κατοχή του και εικάζεται ότι είναι μέλος ομάδας που σκόπευε να σκορπίσει το χάος στα γήπεδα του Euro 2016. Ο συλληφθείς είχε στο όχημά του 100 κιλά εκρηκτικών, ασφάλειες, τρεις εκτοξευτήρες χειροβομβίδων και πολλά Καλάσνικοφ, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές μέχρι στιγμής, σχεδίαζε συνολικά 15 επιθέσεις πριν και κατά τη διάρκεια του Euro 2016.

“Υπάρχει υψηλός κίνδυνος τρομοκρατικού χτυπήματος. Λόγω των συνεχόμενων απειλών που δέχεται η Γαλλία από ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις αλλά και λόγω της πρόσφατης στρατιωτικής παρέμβασης της χώρας εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, η γαλλική κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει το κοινό να βρίσκεται σε εγρήγορση και έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας”, αναφέρει επίσης η ανακοίνωση του Foreign Office.

Ο αρχηγός της Αντιτρομοκρατικής Ομάδας της Scotland Yard Dean Haydon, δήλωσε ότι συνεργάζονται στενά με τις γαλλικές αρχές, αλλά και άλλες αστυνομικές αρχές και αρχές ασφαλείας σε όλο τον κόσμο για να διασφαλίσουν ότι το Euro θα είναι όσο πιο ασφαλές γίνεται. “Σίγουρα αντιμετωπίζουμε προπαγάνδα και φήμες από το Ισλαμικό Κράτος για επιθέσεις εναντίον του Euro 2016, αλλά συνεργαζόμαστε με διαφορετικές υπηρεσίες ασφαλείας και την Αστυνομία, ώστε να είναι ένα ασφαλές αθλητικό γεγονός. Είμαστε όλοι μέρος του σχεδιασμού (των μέτρων ασφαλείας). Αν και την αστυνομική προστασία των αγώνων τον διατηρεί η Γαλλία, είμαστε όλοι αναμεμειγμένοι, προσπαθώντας να κατανοήσουμε καλύτερα την πιθανή απειλή, εάν υπάρχει”.

Έως σήμερα, 1.841 Βρετανοί φίθαθλοι και 86 Ουαλοί υπάγονται σε περιοριστικά μέτρα, που τους απαγορεύουν να ταξιδέψουν στη Γαλλία για το Euro.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Downing Street ανέφερε ότι οι γαλλικές Αρχές έχουν αναπτύξει ένα εκτεταμένο σχέδιο προστασίας, με 77.000 αστυνομικούς, 10.000 στρατιωτικό προσωπικό και ανάλογο αριθμό φυλάκων ασφαλείας. “Προσφέρουμε επιπρόσθετα αντι-τρομοκρατικά μέτρα για να υποστηρίξουμε τους Γάλλους. Αυτό περιλαμβάνει, για παράδειγμα, ανάπτυξης περαιτέρω αστυνομικών δυνάμεων στα τρένα που κατευθύνονται στη Γαλλία και περισσότερους ελέγχους στα σύνορα”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024