Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑνήσυχες οι ιταλικές αρχές λόγω κλίσης του Κολοσσαίου στη Ρώμη
Ενδέχεται να έχει δημιουργηθεί κάποια ρωγμή στα θεμέλια

Ανήσυχες οι ιταλικές αρχές λόγω κλίσης του Κολοσσαίου στη Ρώμη

Το αρχαίο Κολοσσαίο της Ρώμης γέρνει κατά περίπου 40 εκατοστά από τη νότια πλευρά του και οι αρχές της πόλης εξετάζουν αν χρειάζεται να προχωρήσουν κατεπειγόντως σε εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του μνημείου.

Ειδικοί εντόπισαν για πρώτη φορά ότι το μνημείο του Κολοσσαίου στη Ρώμη είχε πάρει κλίση πριν από περίπου ένα χρόνο και τους τελευταίους μήνες το έχουν θέσει υπό παρακολούθηση, αναφέρει η διευθύντρια του μνημείου, Rosella Rea, σε άρθρο που δημοσιεύεται στην εφημερίδα “Corriere della Sera”.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο Πύργος της Πίζας, το διάσημο επικλινές μνημείο της Ιταλίας, είχε κλείσει επί περίπου μία δεκαετία και ξανάνοιξε για το κοινό το 2001, καθώς οι μηχανικοί προσπαθούσαν να αποτρέψουν μια ενδεχόμενη πτώση του και να τον κάνουν πιο ασφαλή για τους επισκέπτες.

Η Rosella Rea ζήτησε από το Πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης και από το περιβαλλοντικό γεωλογικό ινστιτούτο IGAG να μελετήσουν το φαινόμενο. Ταυτόχρονα έχουν ξεκινήσει και μελέτες για τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στο μνημείο η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στους γύρω δρόμους.

Σύμφωνα με το Reuters, ο καθηγητής Giorgio Monti προειδοποίησε ότι ενδέχεται να έχει δημιουργηθεί κάποια ρωγμή στα θεμέλια, κάτω από το αμφιθέατρο. “Η πλάκα από σκυρόδεμα επί του οποίου βρίσκεται το Κολοσσαίο, η οποία είναι σαν ένας 13μετρος, παχύς λουκουμάς, μπορεί να έχει κάταγμα στο εσωτερικό της”, είπε στην εφημερίδα. Δήλωσε ακόμη ότι η παρέμβαση θα μπορούσε να είναι απαραίτητη, εάν επιβεβαιωθούν οι υπάρχουσες ανησυχίες, όπως έγινε και με το έργο σταθεροποίησης στην Πίζα. Είπε όμως ότι είναι πολύ νωρίς για να κριθεί τι είδους παρέμβαση θα ήταν πιο κατάλληλη.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024